Teraz jest niedziela, 22 października 2017, 11:44

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

Jak zamocowac serwa

Tu piszemy o śmigłowcach Eco, Quick, Emax

Moderator: n6210

  • Advertisement


 
Posty: 277
Dołączył(a): sobota, 26 marca 2005, 23:01
Lokalizacja: Paryz

Jak zamocowac serwa

Post przez ezio » poniedziałek, 15 stycznia 2007, 16:58

skąpletowałem juz wszystkie czesci do mojego e-maxa (brakuje tylko akumulatora) i zacząłem po mału składać.
Wszystkie serwa to HS-56 ( tam gdzie kupuje hs-55 sie jakos skonczyly).
I teraz mam pytanie jak wy mocujece serwa.
HS56 mają troche w innym miejscu uchwyty i sie nie dają łatwo wpasować. Szczególnie mnie ciekawi sposób na serwo ogonowe bo tam nie ma zbytnio miejsca na dzwignie serwa. Moze ktos zamiesci jakies fotki to nie bede kombinował tylko od razu skorzystam ze sprawdzonego rozwiązania.
Dzieki

Avatar użytkownika
 
Posty: 411
Dołączył(a): niedziela, 3 lipca 2005, 09:33

Post przez Baste » poniedziałek, 15 stycznia 2007, 17:52

Ja miałem przykręcone tymi oryginalnymi śrubami od HS56 a z drugiej strony dałem tzw. "mystery black nuts" a orczyk ten największy zcięty na maxa do ostatniej dziurki i wtedy zostawało troszke luzu na ruch orczyka.
Możesz też zamontować serwo po skosie, też będzie pracowało wyśmienicie i będzie miejsce na orczyk.

Obrazek Mystery black nuts

Obrazek

 
Posty: 146
Dołączył(a): niedziela, 2 kwietnia 2006, 14:10
Lokalizacja: z DOBCZYC

Post przez bandiiii » sobota, 24 lutego 2007, 12:32

iihihihihi :D :D widze ze ktoś ma podobnego e maxa jak ja albo nawet chyba taki sam:D:D:pozdrowiom wos moi chopcy :)

 
Posty: 188
Dołączył(a): środa, 5 września 2007, 15:45
Lokalizacja: Gdañsk

Post przez HeLiMisiek27 » czwartek, 3 stycznia 2008, 21:20

gdzie kupie emaxa kompletny zestaw, nie koniecznie złożony :) ?
Lama V3 (g³owica i swashplate Alu)

kontakt: michal@to.atomnet.pl

Avatar użytkownika
 
Posty: 1275
Dołączył(a): sobota, 19 listopada 2005, 16:39
Lokalizacja: Poznañ

Post przez pasikon » czwartek, 3 stycznia 2008, 21:28

nie ma kompletnych e-max'ów
GG 2555975 pasikon@poczta.fm
Obrazek

 
Posty: 188
Dołączył(a): środa, 5 września 2007, 15:45
Lokalizacja: Gdañsk

Post przez HeLiMisiek27 » czwartek, 3 stycznia 2008, 21:45

racja, a co po Lamie proponujecie ?, do wydania mam ok. 750 zł. najchętniej wydał bym mniej : ), jak na razie mam na oku Kinga 2 bąd¼ Belta CP, w każdym razie coś co nie ma dodatkowego silnika na ogonie :).
Lama V3 (g³owica i swashplate Alu)

kontakt: michal@to.atomnet.pl

Avatar użytkownika
 
Posty: 1275
Dołączył(a): sobota, 19 listopada 2005, 16:39
Lokalizacja: Poznañ

Post przez pasikon » czwartek, 3 stycznia 2008, 21:55

no gdybys miał aparature to byśmy się dogadali :)
GG 2555975 pasikon@poczta.fm
Obrazek

 
Posty: 188
Dołączył(a): środa, 5 września 2007, 15:45
Lokalizacja: Gdañsk

Post przez HeLiMisiek27 » czwartek, 3 stycznia 2008, 22:13

apke mam zamiar kupić sobie lepszą niż te standardowe, a co masz na myśli ? : )
Lama V3 (g³owica i swashplate Alu)

kontakt: michal@to.atomnet.pl

 
Posty: 188
Dołączył(a): środa, 5 września 2007, 15:45
Lokalizacja: Gdañsk

Post przez HeLiMisiek27 » czwartek, 3 stycznia 2008, 22:14

walkera 36v2 ?
Lama V3 (g³owica i swashplate Alu)

kontakt: michal@to.atomnet.pl

Avatar użytkownika
 
Posty: 1275
Dołączył(a): sobota, 19 listopada 2005, 16:39
Lokalizacja: Poznañ

Post przez pasikon » czwartek, 3 stycznia 2008, 22:34

tak
GG 2555975 pasikon@poczta.fm
Obrazek

 
Posty: 188
Dołączył(a): środa, 5 września 2007, 15:45
Lokalizacja: Gdañsk

Post przez HeLiMisiek27 » czwartek, 3 stycznia 2008, 23:04

a belt chyba lepszy co? , i tañsze części.
Lama V3 (g³owica i swashplate Alu)

kontakt: michal@to.atomnet.pl

Advertisement


Powrót do Eco/Quick/Emax

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość