Teraz jest czwartek, 14 grudnia 2017, 15:18

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

Jestem z wami

Tu piszemy o śmigłowcach Eco, Quick, Emax

Moderator: n6210

  • Advertisement


 
Posty: 277
Dołączył(a): sobota, 26 marca 2005, 23:01
Lokalizacja: Paryz

Jestem z wami

Post przez ezio » niedziela, 18 lutego 2007, 18:04

Niedawno zlozylem mojego emaxa

Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano sobota, 10 marca 2007, 19:58 przez ezio, łącznie edytowano 2 razy

Avatar użytkownika
 
Posty: 378
Dołączył(a): poniedziałek, 12 lutego 2007, 22:19
Lokalizacja: Zamo¶æ

Jestem z wami

Post przez Anakin » niedziela, 18 lutego 2007, 18:11

Gratulacje ;)
Zauwazyłem tylko jeden niepokojący szczegół mianowicie zmieñ mocowanie żyra z opaski na taśme dwustronną.
Wszystko sprzedane...

Avatar użytkownika
 
Posty: 411
Dołączył(a): niedziela, 3 lipca 2005, 09:33

Post przez Baste » niedziela, 18 lutego 2007, 18:20

Piękny E-Maxik, kiedy obloty? :)
Taśmę dwustronną ma pod gyro przecież widać a opaska dodatkowo zabezpiecza przed odpadnięciem w czasie lotu ;)

 
Posty: 277
Dołączył(a): sobota, 26 marca 2005, 23:01
Lokalizacja: Paryz

Post przez ezio » niedziela, 18 lutego 2007, 18:29

Zauwazyłem tylko jeden niepokojący szczegół mianowicie zmieñ mocowanie żyra z opaski na taśme dwustronną.


A dlaczego jest to niepokojący szczegół. Proszę uzasadnij swoją wypowied¼.

Avatar użytkownika
 
Posty: 378
Dołączył(a): poniedziałek, 12 lutego 2007, 22:19
Lokalizacja: Zamo¶æ

Post przez Anakin » niedziela, 18 lutego 2007, 18:31

Bo słyszałem , że zdażały się przypadki kiedy żyro psuło się z powodu nadmiernych drgañ wtedy kiedy niebyło taśmy , ale jak jest to nie ma takiego ryzyka.
Wszystko sprzedane...

Avatar użytkownika
 
Posty: 378
Dołączył(a): poniedziałek, 12 lutego 2007, 22:19
Lokalizacja: Zamo¶æ

Post przez Anakin » niedziela, 18 lutego 2007, 18:32

A jaki jest to system , używasz mikserów mechanicznych ?
Wszystko sprzedane...

 
Posty: 277
Dołączył(a): sobota, 26 marca 2005, 23:01
Lokalizacja: Paryz

Post przez ezio » niedziela, 18 lutego 2007, 18:38

To standardowy emax. Na razie bez ulepszeñ. Tarcza stendard 90 stopni.

używasz mikserów mechanicznych ?

co do "mikserów mechanicznych" to nie wiem co ci mam odpisac. Sprecyzuj pytanie.

Wybiegając w przyszłość odpowiadam:
Antena jest ulożona tylko tak do zdjecia.

Avatar użytkownika
 
Posty: 378
Dołączył(a): poniedziałek, 12 lutego 2007, 22:19
Lokalizacja: Zamo¶æ

Post przez Anakin » niedziela, 18 lutego 2007, 19:07

Moje pytanie to czy jest to system podparcia tarczy z mikserami machanicznymi czy elektronicznymi ( w nadajniku ) ale jeśli to std. to są mechaniczne miksery.
Wszystko sprzedane...

 
Posty: 277
Dołączył(a): sobota, 26 marca 2005, 23:01
Lokalizacja: Paryz

Post przez ezio » niedziela, 18 lutego 2007, 21:21

Moje pytanie to czy jest to system podparcia tarczy z mikserami machanicznymi czy elektronicznymi ( w nadajniku ) ale jeśli to std. to są mechaniczne miksery.


Wlasciwie to nie wiem o czym piszesz. Przy tarczy 90stopniowej nie potrzeba przeciez zadnych mikserow elektronicwnych a tym bardziej mechanicznych.

Avatar użytkownika
 
Posty: 378
Dołączył(a): poniedziałek, 12 lutego 2007, 22:19
Lokalizacja: Zamo¶æ

Post przez Anakin » niedziela, 18 lutego 2007, 21:47

No właśnie rama jest tak skonstrułowana a taże ułożenie serw powoduje eiminacje miksera CCPM w nadajniku.
Wszystko sprzedane...

 
Posty: 784
Dołączył(a): wtorek, 25 stycznia 2005, 13:03

Post przez AdamG » niedziela, 18 lutego 2007, 23:08

ezio napisał(a): Przy tarczy 90stopniowej nie potrzeba przeciez zadnych mikserow elektronicwnych a tym bardziej mechanicznych.


No nie do konca tak. CCPM moze obsługiwać dowolny typ tarczy 90, 120, 140,180 stopni. Przykładem moze być ECO8 gdzie przy tarczy 90 używa sie trzech serw i CCPM

Adam

 
Posty: 277
Dołączył(a): sobota, 26 marca 2005, 23:01
Lokalizacja: Paryz

Post przez ezio » niedziela, 18 lutego 2007, 23:38

Oczywiscie Adamie masz racje. CCPM moze obslugiwac praktycznie kazdy typ tarczy sterującej, wszystko zalezy od sposobu miksowania.
Pisząc powyższego posta myslalem moim emaxie który nie ma CCPM, stad taka a nie inna byla moja odpowiedz.

Avatar użytkownika
 
Posty: 378
Dołączył(a): poniedziałek, 12 lutego 2007, 22:19
Lokalizacja: Zamo¶æ

Post przez Anakin » niedziela, 18 lutego 2007, 23:52

Dzięki chłopaki że wskazaliści mój błąd ;)
Wszystko sprzedane...

 
Posty: 146
Dołączył(a): niedziela, 2 kwietnia 2006, 14:10
Lokalizacja: z DOBCZYC

Post przez bandiiii » wtorek, 20 lutego 2007, 10:49

witam wszystkich i szczególnie EZIO!!! masz fajnego e-maxa... chciałem się podzielić z Tobą moimi doświadczeniami z e-maxem bo miałem crasch teraz dwa tygodnie temu... serwo które steruje skokiem łopat głównych się rozleciało .drgało w locie nie mogłem opanować helikopter bo on w góre w dół noi serwo poszło i spadłem... do czego zmierzam??? zmierzam do TUNINGU helikoptera... doszedłem do wniosku ze tuning czasem przeszkadza:/ bo miałem aluminiową głowice prawie całego helika z allu oprócz ślizgacza okuć łopat ogonowych, okuć głównych i ramion... i wycraschowałem i przez głowice allu raz że ją skrzywiłem (jest i tak do wymiany) to po drugie skrzywiłem wał glówny bo przy uderzeniu głowica jest za sztywna i gdzieś ta siła uderzeniowa musi się rozłożyć ...chciałem Ci powiedzieć że jak bys chciał zrobić tuning helikoptera to napewno nie całego...a juz napewno nie głowice ...moim zdaniem to tuning do latania takiego spokojnego nie AKROBACYJNEGO jest zbędny wiadomo, że plastiki się wkoñcu wtycierają ale nic nie trwa wiecznie...juz zaniedługo będzie u mnie paczka z czesciami więc bede składał helikopter i będe znowu śmigał pozdrawiam EZIO i mojego wirtualnego kumpla BASTE!!!

 
Posty: 277
Dołączył(a): sobota, 26 marca 2005, 23:01
Lokalizacja: Paryz

Post przez ezio » wtorek, 20 lutego 2007, 17:58

Ja jeszcze podczas skladania mialem problemy z serwem. Uszkodzone bylo od nowosci i to tak dziwnie ze jak nie bylo w modelu to dzialalo dobrze. A jak bylo w modelu to dzialalo tylko w jedna strone i to tylko wtedy jak mialo ochote na to. Potem jak sie okazalo uszkodzony byl potencjometr. Ale udalo mi sie wymienic bez problemów.

Advertisement

Następna strona

Powrót do Eco/Quick/Emax

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość