Witam! Nie było mnie tu od wieków, dałam sobie na parę lat spokój z heilkami, ale ostatnio za moim v911 się stęskniłam i postanowiłam go odkurzyć. Kłopot w tym, że bateryjki zdechły, a mam problem z dostaniem nowych, bo mój ma gniazdo starego typu i będzie problem. Jedną sztukę kupiłam na Alledrogo, ale zła jestem, bo nie dość, że była tylko jedna, to jeszcze droższa niż bateria nowszego typu i mniej pojemna. Mam takie pytanie, czy jakbym kupiła same to podwozie z gniazdem nowszego typu, to da się to przełożyć do mojego helika? Ja rozumiem, że to się wiąże z odlutowaniem kabelka od starego gniazdka i przylutowaniem nowego kabelka, ale...
1. Czy takie rozwiązanie będzie w ogóle działać, helik będzie normalnie używał baterii nowszego typu i nowszego gniazdka?
2. Czy konstrukcyjnie to się da wymienić? v911 i v911 Pro, może nie różnią się aż tak znacząco, ale parę usprawnień konstrukcyjnych zrobili.
Po co kombinować, skoro można od Chińczyków kupić baterie do zwykłej wersji? Bo nie chcę płacić drożej za baterię mniej pojemną, te starszego typu mają 120 mAh, a nowsze 200 mAh, to znacząca różnica. Kupować nowego helika dla samego gniazda, uważam za bez sensowne. No i chciałabym te pojemniejsze baterie jednak. Będzie na tym latał dłużej, a przecież o to najbardziej chodzi...