Teraz jest czwartek, 22 lutego 2018, 05:20

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

problem z aparatura big lama

Wszystko o śmigłowcach Lama
  • Advertisement


 
Posty: 5
Dołączył(a): niedziela, 6 października 2013, 15:33

problem z aparatura big lama

Post przez konrad755 » niedziela, 6 października 2013, 15:49

posiadam big lame okolo miesiaca,wczoraj kiedy wlaczylem nadajnik nic sie nie dzialo,helikopter nie reagowal na ruchy drazkow.zmienilem baterie na nowe wskaznik naladowania baterii pokazuje inaczej po kazdym wlaczeniu i wylaczeniu. czerwona dioda na aparaturze swieci caly czas slabiutkim swiatlem.nadajnik na symulatorze dziala bez zarzutu.co robic????? :( :(

Avatar użytkownika
 
Posty: 2101
Dołączył(a): poniedziałek, 26 listopada 2012, 22:29
Lokalizacja: Go³dap

problem z aparatura big lama

Post przez zyjek » niedziela, 6 października 2013, 15:53

Kolego oddać na gwarancję. Jak nowa nie ma co grzebać od tego masz gwaranta.
Dwóch zawsze ich jest. Nie mniej, nie wiêcej. Mistrz i uczeñ.
Moim sprzymierzeñcem jest Moc i potê¿nym sprzymierzeñcem ona jest...
Pamiêtaj czego siê nauczy³e¶.|Ocaliæ ciê to mo¿e!

 
Posty: 5
Dołączył(a): niedziela, 6 października 2013, 15:33

problem z aparatura big lama

Post przez konrad755 » niedziela, 6 października 2013, 16:11

maly problem.jestem w hiszpanii,biglama kupiona w sklepie internetowym,procedury wysylania odsylania napraw okolo 40 dni,juz raz przez to przechodzilem i wolalbym tego uniknac jesli mozna cos wmiare mozliwosci zrobic lub wymienic samemu

Avatar użytkownika
 
Posty: 2101
Dołączył(a): poniedziałek, 26 listopada 2012, 22:29
Lokalizacja: Go³dap

problem z aparatura big lama

Post przez zyjek » niedziela, 6 października 2013, 16:18

Kup nową apkę na e bayu lecz podejrzewam że też chwilkę poczekasz na przesyłkę ogólnie jesteś w ciężkiej sytuacji, ciężko mi powiedzieć jakie sklepy masz w pobliżu czy coś.
Generalnie apka nowa powinna rozwiązać problem, części do e-sky są dość tanie więc myślę że do przeżycia.
Dwóch zawsze ich jest. Nie mniej, nie wiêcej. Mistrz i uczeñ.
Moim sprzymierzeñcem jest Moc i potê¿nym sprzymierzeñcem ona jest...
Pamiêtaj czego siê nauczy³e¶.|Ocaliæ ciê to mo¿e!

 
Posty: 5
Dołączył(a): niedziela, 6 października 2013, 15:33

problem z aparatura big lama

Post przez konrad755 » niedziela, 6 października 2013, 16:23

a czy apka od huntera kolegi bedzie dzialac z moja big lama. sa chyba identyczne??

Avatar użytkownika
 
Posty: 2101
Dołączył(a): poniedziałek, 26 listopada 2012, 22:29
Lokalizacja: Go³dap

problem z aparatura big lama

Post przez zyjek » niedziela, 6 października 2013, 16:32

Jeżeli to ET-4 to tak oczywiście tylko zbindować trzeba będzie.
Dwóch zawsze ich jest. Nie mniej, nie wiêcej. Mistrz i uczeñ.
Moim sprzymierzeñcem jest Moc i potê¿nym sprzymierzeñcem ona jest...
Pamiêtaj czego siê nauczy³e¶.|Ocaliæ ciê to mo¿e!

Avatar użytkownika
 
Posty: 4446
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 17:21
Lokalizacja: Bielsko-Biała (EPBA)

problem z aparatura big lama

Post przez Viper81 » niedziela, 6 października 2013, 17:34

Problem może być w samym włączniku aparatury lub może dotyczyć przewodów zasilających biegnących od gniazda baterii do modułu nadawczego. Jak masz gwarancję to odsyłaj jak nie masz czasu/nie chcesz się bawić w reklamacje to rozkręć nadajnik i sprawd¼ czy któryś kabel nie jest naderwany lub czy lut nie puścił. Czasami może to być głupia rzecz.
THIS IS THE PART OF ME...

Pozdrawiam
Krzysiek "Viper" HELI DRIVER :)

Avatar użytkownika
 
Posty: 2101
Dołączył(a): poniedziałek, 26 listopada 2012, 22:29
Lokalizacja: Go³dap

problem z aparatura big lama

Post przez zyjek » niedziela, 6 października 2013, 17:42

Viper81 bywały przypadki żeby kabel się urwał w apce bez rozkręcania ?
Dwóch zawsze ich jest. Nie mniej, nie wiêcej. Mistrz i uczeñ.
Moim sprzymierzeñcem jest Moc i potê¿nym sprzymierzeñcem ona jest...
Pamiêtaj czego siê nauczy³e¶.|Ocaliæ ciê to mo¿e!

 
Posty: 5
Dołączył(a): niedziela, 6 października 2013, 15:33

problem z aparatura big lama

Post przez konrad755 » niedziela, 6 października 2013, 18:58

rozkrecilem aparature i wszystkie przewody sa raczej wporzadku.

Avatar użytkownika
 
Posty: 2101
Dołączył(a): poniedziałek, 26 listopada 2012, 22:29
Lokalizacja: Go³dap

problem z aparatura big lama

Post przez zyjek » niedziela, 6 października 2013, 19:02

Więc pozostaje wymiana apki
Dwóch zawsze ich jest. Nie mniej, nie wiêcej. Mistrz i uczeñ.
Moim sprzymierzeñcem jest Moc i potê¿nym sprzymierzeñcem ona jest...
Pamiêtaj czego siê nauczy³e¶.|Ocaliæ ciê to mo¿e!

 
Posty: 5
Dołączył(a): niedziela, 6 października 2013, 15:33

problem z aparatura big lama

Post przez konrad755 » niedziela, 6 października 2013, 19:03

czy gdybym chcial kupic apke,ale nie esky tylko inna 6 kan.ktora moglaby mi posluzyc w przyszlosci do innych modeli obsluzy ona moja biglame??

Avatar użytkownika
 
Posty: 2101
Dołączył(a): poniedziałek, 26 listopada 2012, 22:29
Lokalizacja: Go³dap

problem z aparatura big lama

Post przez zyjek » niedziela, 6 października 2013, 19:07

Nie :) niestety to nie na tym polega Aparatury są dedykowane pod odbiorniki które producent przewidział do współpracy z danymi aparaturami. Więc pozostaje tobie kupić aparaturę ET-4 od e-shita znaczy e-sky'a :)
Dwóch zawsze ich jest. Nie mniej, nie wiêcej. Mistrz i uczeñ.
Moim sprzymierzeñcem jest Moc i potê¿nym sprzymierzeñcem ona jest...
Pamiêtaj czego siê nauczy³e¶.|Ocaliæ ciê to mo¿e!

Avatar użytkownika
 
Posty: 4446
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 17:21
Lokalizacja: Bielsko-Biała (EPBA)

problem z aparatura big lama

Post przez Viper81 » niedziela, 6 października 2013, 19:11

Nie wiem Zyjek ale niezbadane są wyroki Boskie :-) Jeżeli chłopak nie ma zamiaru korzystać z reklamacji to co mu szkodzi zerknąć do środka?
Nie ma rzeczy niemożliwych. Rzeczy, które czasami wydają sie być absurdalnymi i niedorzecznymi okazują sie czasami być rzeczywistoscią. Rozumiem o co Ci chodzi ale tam w środku w apce E-sky nie ma nic strasznego i chłopak przynajmniej optycznie oceni czy wszystko trzyma sie kupy. Jak nie chce to nie musi zaglądać do środka. Może kupić nastepną apkę, tylko czy czegokolwiek kiedykolwiek się nauczy w ten sposób?
THIS IS THE PART OF ME...

Pozdrawiam
Krzysiek "Viper" HELI DRIVER :)

Avatar użytkownika
 
Posty: 2101
Dołączył(a): poniedziałek, 26 listopada 2012, 22:29
Lokalizacja: Go³dap

problem z aparatura big lama

Post przez zyjek » niedziela, 6 października 2013, 19:26

Nie no przyznam rację :) Lecz zajrzenie bez wiedzy czego szukać i na co zwrócić uwagę też nic nie nauczy :) choć warto spróbować.
Dwóch zawsze ich jest. Nie mniej, nie wiêcej. Mistrz i uczeñ.
Moim sprzymierzeñcem jest Moc i potê¿nym sprzymierzeñcem ona jest...
Pamiêtaj czego siê nauczy³e¶.|Ocaliæ ciê to mo¿e!

Advertisement


Powrót do Lama

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość