Teraz jest wtorek, 30 maja 2017, 09:26

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

Problem z nadajnikiem

Wszystko o śmigłowcach Honey Bee
  • Advertisement


 
Posty: 13
Dołączył(a): poniedziałek, 28 lipca 2014, 13:31

Problem z nadajnikiem

Post przez donat » sobota, 29 sierpnia 2015, 11:05

Witam mam problem z nadajnikiem ( posiadam model helikoptera Honey Bee Cp3 ) po włączeniu nie pali mi się dioda zasięgu a helikopter nie reaguje na żadne polecenia wydawane przez nadajnik czy ktoś wie może czym jest to spowodowane ?

Avatar użytkownika
 
Posty: 4286
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 17:21
Lokalizacja: Bielsko-Biała (EPBA)

Problem z nadajnikiem

Post przez Viper81 » sobota, 29 sierpnia 2015, 12:53

Masz zbindowany odbiornik i nadajnik ???
THIS IS THE PART OF ME...

Pozdrawiam
Krzysiek "Viper" HELI DRIVER :)

 
Posty: 13
Dołączył(a): poniedziałek, 28 lipca 2014, 13:31

Problem z nadajnikiem

Post przez donat » sobota, 29 sierpnia 2015, 16:47

Tak próbowałem to zrobić ale to nic nie daje nadal nie ma sygnału i nie pali się dioda

Avatar użytkownika
 
Posty: 4286
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 17:21
Lokalizacja: Bielsko-Biała (EPBA)

Problem z nadajnikiem

Post przez Viper81 » sobota, 29 sierpnia 2015, 20:32

Zapytam o głupią sprawę. Baterie w nadajniku są ok? Odbiornik ma zasilanie ? Antenka cała od odbiornika i nadajnika ?
To aparatura Esky ET4 ? Może kabelek wewnątrz apki odpięty od modułu nadawczego? Ja sobie odpiąłem moduł pod latanie na symulatorze. Nie żre tak prądu z baterii.
THIS IS THE PART OF ME...

Pozdrawiam
Krzysiek "Viper" HELI DRIVER :)

 
Posty: 13
Dołączył(a): poniedziałek, 28 lipca 2014, 13:31

Problem z nadajnikiem

Post przez donat » poniedziałek, 31 sierpnia 2015, 22:41

Tak zmieniłem baterie od razu, odbiornik ma zasilanie antenki całe. Dokładnie to ta aparatura, żeby sprawdzić ten kabelek muszę rozkręcić aparaturę ?. Dodam że świecą mi się cztery diody z pięciu.

Avatar użytkownika
 
Posty: 4286
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 17:21
Lokalizacja: Bielsko-Biała (EPBA)

Problem z nadajnikiem

Post przez Viper81 » poniedziałek, 31 sierpnia 2015, 23:17

Te diody to nie siła sygnału a napięcie zasilania. 4 diody - może być. ¯eby sprawdzić czy nie jest wypięta wtyczka od modułu musisz rozkręcić aparaturę. Ta wtyczka - jak obrócisz aparaturę plecami do siebie, jest po prawej stronie w pobliżu gniazda na baterie.
THIS IS THE PART OF ME...

Pozdrawiam
Krzysiek "Viper" HELI DRIVER :)

 
Posty: 13
Dołączył(a): poniedziałek, 28 lipca 2014, 13:31

Problem z nadajnikiem

Post przez donat » sobota, 5 września 2015, 12:40

niestety sprawdziłem wszystko i dalej nic.. chod¼ na symulatorze nadajnik działa.. nie wiem czy może mieć to jakiś związek czy też nie..

Avatar użytkownika
 
Posty: 4286
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 17:21
Lokalizacja: Bielsko-Biała (EPBA)

Problem z nadajnikiem

Post przez Viper81 » sobota, 5 września 2015, 21:33

Być może moduł nadawczy jest uszkodzony albo odbiornik. Na symulatorze moduł może być odpięty a aparatura działa.
THIS IS THE PART OF ME...

Pozdrawiam
Krzysiek "Viper" HELI DRIVER :)

 
Posty: 13
Dołączył(a): poniedziałek, 28 lipca 2014, 13:31

Problem z nadajnikiem

Post przez donat » wtorek, 8 września 2015, 22:58

Co polecasz teraz zrobić ?

Avatar użytkownika
 
Posty: 4286
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 17:21
Lokalizacja: Bielsko-Biała (EPBA)

Problem z nadajnikiem

Post przez Viper81 » środa, 9 września 2015, 06:30

Masz dojście do kogoś kto ma podobny sprzęt? Można spróbować z innym nadajnikiem. Trzeba wykluczyć albo odbiornik albo nadajnik.
THIS IS THE PART OF ME...

Pozdrawiam
Krzysiek "Viper" HELI DRIVER :)

Advertisement


Powrót do Honey Bee

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości