Teraz jest sobota, 21 października 2017, 16:09

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

kbar

Wszystko o systemach FlybarLess, czyli nie ma połowy wirnika a lata.

Moderatorzy: Scroller, maczar, kenobi36

  • Advertisement


 
Posty: 55
Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 15:54

kbar

Post przez seba494 » sobota, 11 kwietnia 2015, 21:03

witam serdecznie mam pytanie odnośnie tych systemów ,powiem szczerze ze spotkałem sie już z nimi kiedyś na ebay ale ostatnio bardziej zainteresowałem , z tego co sie połapałem to jest parę wersji nie tylko kolorystycznych , czy jest jakiś użytkownik tego urządzenia który może sie w temaćie fachowo wypowiedzieć

http://www.ebay.co.uk/itm/KBAR-5-3-4PRO ... 418d03706b


http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... 8&_sacat=0

 
Posty: 120
Dołączył(a): piątek, 27 grudnia 2013, 19:13

kbar

Post przez czerro » sobota, 11 kwietnia 2015, 22:16

http://shop.mikado-heli.de/VBar-Electro ... 663&p=2663

tu masz dane tego systemu, kbar jest ciñskim plagiatem, nota bene nielegalnym w Polsce gdyż chinole nawet się nie wysilili żeby zrobić własny soft tylko używają soft Mikado.

 
Posty: 335
Dołączył(a): wtorek, 11 lutego 2014, 21:03
Lokalizacja: d±browa górnicza

kbar

Post przez lasiek » niedziela, 12 kwietnia 2015, 09:19

Co cię konkretnie interesuje mam kolo 200 lotów zrobione na tym systemie
Lasiek
Heliki: KDS INNOVA 550 x 2 K bar, Assault 700 K bar
Goblin 570 K bar, 2x Tarot 450 K bar
Samoloty: Arcus F3a, YAK 55
Aparatury:Spektrum DX8 i DX6
£adowarka Raytronic C60 + zasilacz 1000W

 
Posty: 337
Dołączył(a): wtorek, 30 kwietnia 2013, 14:15
Lokalizacja: Warszawa

kbar

Post przez subframe » niedziela, 12 kwietnia 2015, 12:27

Przy okazji to ja mam pytanie.
Czy przy powolnym starcie helika masz takie zjawisko że przechyla go na bok?
Muszę dać ostro gazu, żeby szybko wystartował wówczas jest ok, ale przy softstarcie przechyla go w prawo i szoruje łopatami po ziemi.
W ZYXsie nie ma tego zjawiska.

pozdrawiam
Subframe
HK450 PRO FBL DFC
HBK3
V977

 
Posty: 55
Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 15:54

Re: kbar

Post przez seba494 » niedziela, 12 kwietnia 2015, 12:37

lasiek napisał(a):Co cię konkretnie interesuje mam kolo 200 lotów zrobione na tym systemie


chce sobie to kupić i podmienić za zyx s2 ,nie kosztuje wiele

 
Posty: 2856
Dołączył(a): czwartek, 8 listopada 2007, 02:16
Lokalizacja: Tu w tym mieście Wadowicach wszystko sie zaczęło

Re: kbar

Post przez Wiktor » niedziela, 12 kwietnia 2015, 14:35

seba494 napisał(a):
lasiek napisał(a):Co cię konkretnie interesuje mam kolo 200 lotów zrobione na tym systemie


chce sobie to kupić i podmienić za zyx s2 ,nie kosztuje wiele

Czy ty pytasz o pozwolenie? bo jak na razie to wątek z dupy
lataæ to cza umiæ
klimatyzatory Kraków

 
Posty: 55
Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 15:54

Post przez seba494 » niedziela, 12 kwietnia 2015, 16:11

Wiktor tyle masz do dodania używasz ? tego sytemu ? wiesz jak śię zachowuje w loćie itp ?

 
Posty: 335
Dołączył(a): wtorek, 11 lutego 2014, 21:03
Lokalizacja: d±browa górnicza

Post przez lasiek » niedziela, 12 kwietnia 2015, 17:11

lata to tak samo jak ebar mankament ma taki że wszystkie programowania na lapie robisz. najlepszy system jaki dotąd miałem. ludzie co na V bar latali mówią ze różnicy nie mam
Lasiek
Heliki: KDS INNOVA 550 x 2 K bar, Assault 700 K bar
Goblin 570 K bar, 2x Tarot 450 K bar
Samoloty: Arcus F3a, YAK 55
Aparatury:Spektrum DX8 i DX6
£adowarka Raytronic C60 + zasilacz 1000W

 
Posty: 55
Dołączył(a): środa, 4 lutego 2015, 15:54

Post przez seba494 » niedziela, 12 kwietnia 2015, 17:25

i wszystko jasne dzięki za pomoc :)

 
Posty: 2856
Dołączył(a): czwartek, 8 listopada 2007, 02:16
Lokalizacja: Tu w tym mieście Wadowicach wszystko sie zaczęło

Post przez Wiktor » niedziela, 12 kwietnia 2015, 17:30

widzę że nie kumasz o co biega. Gdzie w tym wątku jest PYTANIE?
Ostatnio edytowano poniedziałek, 13 kwietnia 2015, 22:46 przez Wiktor, łącznie edytowano 1 raz
lataæ to cza umiæ
klimatyzatory Kraków

 
Posty: 335
Dołączył(a): wtorek, 11 lutego 2014, 21:03
Lokalizacja: d±browa górnicza

Re: kbar

Post przez lasiek » niedziela, 12 kwietnia 2015, 19:28

[quote="subframe"]Przy okazji to ja mam pytanie.
Czy przy powolnym starcie helika masz takie zjawisko że przechyla go na bok?
Muszę dać ostro gazu, żeby szybko wystartował wówczas jest ok, ale przy softstarcie przechyla go w prawo i szoruje łopatami po ziemi.
W ZYXsie nie ma tego zjawiska.

pozdrawiam
Subframe[/quote

nie nie mam takiego zjawiska pewnie coś masz ¼le ustawione natomiast czasem jest tak ze serwa tarczy nie idą równo wtedy kręcisz gimbalem od cykliki i objaw mija. system sam z siebie nie zrobił mi jeszcze niespodzianki. z tego z zauważyłem z zyx to jak w tick tocka bocznego wchodzisz to potrafi przechylić helika przy ujemnych kątach po drugim tick toku z rzędu objaw mija i juz jest jak na symku. jest też bardzo twardy jak np wchodzisz w połowie pitoflipa to się przed tym potrafi bronić i raz wyjdzie płasko bardzo a raz normalnie. k bar lata mi jak w symulatorze
Lasiek
Heliki: KDS INNOVA 550 x 2 K bar, Assault 700 K bar
Goblin 570 K bar, 2x Tarot 450 K bar
Samoloty: Arcus F3a, YAK 55
Aparatury:Spektrum DX8 i DX6
£adowarka Raytronic C60 + zasilacz 1000W

Avatar użytkownika
 
Posty: 73
Dołączył(a): wtorek, 13 marca 2012, 10:52
Lokalizacja: Tarnowskie Góry

Post przez Dudi107 » poniedziałek, 20 kwietnia 2015, 20:43

Można k bara ustawiać na kompie tak jak v bar czy trzeba tylko z pomocą karty programującej ?
Tomek
G380 Talon 90 , V bar , Xnowa :)
T-Rex 450 Pro Mini V-Bar, 6s
Kiedyś G700 i X5 Formuła były ale się zmyły :(
Spectrum DX7

 
Posty: 335
Dołączył(a): wtorek, 11 lutego 2014, 21:03
Lokalizacja: d±browa górnicza

Post przez lasiek » wtorek, 21 kwietnia 2015, 12:24

uważać ponoć trzeba z wersjami softu bo niektóre go mogą uszkodzić. ja na kompie ustawiam ale są też takie programatory jak do ebar a ja nie posiadam bo z tego co widzalem chiñskie krzaki na nim były a jakieś 100 płn kosztował
Lasiek
Heliki: KDS INNOVA 550 x 2 K bar, Assault 700 K bar
Goblin 570 K bar, 2x Tarot 450 K bar
Samoloty: Arcus F3a, YAK 55
Aparatury:Spektrum DX8 i DX6
£adowarka Raytronic C60 + zasilacz 1000W

 
Posty: 20
Dołączył(a): środa, 10 października 2012, 10:25
Lokalizacja: Poznań / Grodzisk WLKP

Re: kbar

Post przez bndx » czwartek, 19 listopada 2015, 16:00

Witam.
Z tego co widziałem to jest też dostępny moduł bluetouch do programowania Kbar-a z aplikacją na telefon. Min darmowa paczka z oprogramowaniem (zarówno na kompa czy też apk.) znajduje się w największym sklepie "BG" w którym system jest doptępny.
-> Tarot 450 PRO v2 - KBAR :twisted:
-> DX6i

 
Posty: 335
Dołączył(a): wtorek, 11 lutego 2014, 21:03
Lokalizacja: d±browa górnicza

Re: kbar

Post przez lasiek » czwartek, 19 listopada 2015, 19:59

jest i działa wyśmienicie jesteś w stanie po locie określić gdzie wibracje miałeś (na którym z wirnikow czy tez na silniku ) sam mam 4 te systemy i koledzy na lotnisku tez maja lata świetnie. a to urządzenie kosztuje kolo 30 pln. i łączy się w trybie ciągłym z komórka podczas lotu
Lasiek
Heliki: KDS INNOVA 550 x 2 K bar, Assault 700 K bar
Goblin 570 K bar, 2x Tarot 450 K bar
Samoloty: Arcus F3a, YAK 55
Aparatury:Spektrum DX8 i DX6
£adowarka Raytronic C60 + zasilacz 1000W

Advertisement

Następna strona

Powrót do Systemy FLybarLess

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość