Teraz jest niedziela, 21 stycznia 2018, 02:59

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

ZYX-S bindowanie - problem!!!

Czyli wszystko o sprzęcie, który steruje naszym ogonem :)

Moderator: kenobi36

  • Advertisement


Avatar użytkownika
 
Posty: 52
Dołączył(a): środa, 3 października 2012, 20:56
Lokalizacja: Kraków

ZYX-S bindowanie - problem!!!

Post przez Suncho » wtorek, 20 listopada 2012, 23:55

Witam wszystkich serdecznie!
Jestem tu nowy więc zacznę od przedstawienia się. Mam na imię Łukasz, swoją przygodę zacząłem całkiem niedawno bo kilka miesięcy temu od Mcpx-a, no i stało się... wciągnęło mnie totalnie. No ale do rzeczy..
Złożyłem właśnie ALZRC 450 pro v2 FBL. Zaliczyłem już nawet pierwsze udane zawisy i pomyślałem, że zamiast standardowego odbiornika AR6115e który posiadam podłączę do Zyx-s samą satelitkę od AR6210 (który to odbiornik też dostałem w zestawie z DX6i).. i tu właśnie zaczęły się schody...
Otóż podłączyłem satelitkę i zyxa w tryb bindowania, zgodnie ze schematem z programu, satelitka zbindowała się poprawnie(przestała mrugać i zaświeciła ciągłym światłem), odłączyłem napięcie, znów przepiąłem wszystko zgodnie ze schematem po zbindowaniu i po ponownym podłączeniu napięcia Zyx mruga na żółto :(. Jeśli wcisnę przycisk SET w zyxie to zaświeca się czerwona dioda i daje się on podłączyć do kompa więc mogę w zakładce "reciever" zmieniać rodzaje satelitek dsmx-1,dsmx-2 dsm2-1 itp... ale nic to nie daje poza tym, że gdy zbinduje np w trybie DSM2-2 to po przyciśnięciu SET zaświeca się niebieska dioda i tyle. gdy odłączam i ponownie podłączam pakiet w zyxie znów mruga żółta dioda :? . Czy ktoś z Was miał podobny problem? Pomóżcie proszę.

 
Posty: 1802
Dołączył(a): środa, 6 kwietnia 2011, 10:43
Lokalizacja: szczecin

ZYX-S bindowanie - problem!!!

Post przez VIRUS-RC » środa, 21 listopada 2012, 00:13

a zbinduj satelitkę poprzez odbiornik ... może zyx wysyła nie takie informacje :)
HK 450 PRO
FBL ZYX-S 4xTGY S306G
frsky taranis stock

Avatar użytkownika
 
Posty: 52
Dołączył(a): środa, 3 października 2012, 20:56
Lokalizacja: Kraków

Post przez Suncho » środa, 21 listopada 2012, 00:26

I tu pojawia się kolejny problem bo za nic nie mogę zbindować apki na powrót z odbiornikiem :oops:
Pozdrawiam!

ALZRC/TAROT 480 PRO DFC @6s Microbeast V3
BLADE 180 CFX
FUTABA T14SG
SPEKTRUM DX6

Avatar użytkownika
 
Posty: 52
Dołączył(a): środa, 3 października 2012, 20:56
Lokalizacja: Kraków

Post przez Suncho » środa, 21 listopada 2012, 01:06

Udało mi się zbindować na odbiorniuku, Teraz jak Podłaczam samą satelitkę to przy opcji DSM2-3 oraz DSMJ odbiornik loguje się poprawnie i zaświeca się niebieska dioda ale nie działa ogon, tzn. dziala drążek ail i elev (tarcza wychyla się na boki oraz przód, tył)a w drugim działa tylko funkcja throtle/pitch natomiast rudder nie działa(nie wychyla ogonka) :cry:
Pozdrawiam!

ALZRC/TAROT 480 PRO DFC @6s Microbeast V3
BLADE 180 CFX
FUTABA T14SG
SPEKTRUM DX6

 
Posty: 1802
Dołączył(a): środa, 6 kwietnia 2011, 10:43
Lokalizacja: szczecin

Post przez VIRUS-RC » środa, 21 listopada 2012, 08:14

czyli zyx ustawia w dziwny tryb satelitkę jak bindujesz przez niego i nie zapmiętuje parowania, jak bindujesz z odbiornikiem to działa ok, al zyx nie widz? zmieñ oprogramowanie w zyx-sie, sprawd¼ zachoanie
HK 450 PRO
FBL ZYX-S 4xTGY S306G
frsky taranis stock

Avatar użytkownika
 
Posty: 52
Dołączył(a): środa, 3 października 2012, 20:56
Lokalizacja: Kraków

Post przez Suncho » czwartek, 22 listopada 2012, 01:00

Wgralem soft do Zyxa i bez zmian, wciąż te same objawy.. :( Jeszcze jakieś pomysły..? Zyx z odbiornikiem działa ok
Pozdrawiam!

ALZRC/TAROT 480 PRO DFC @6s Microbeast V3
BLADE 180 CFX
FUTABA T14SG
SPEKTRUM DX6

 
Posty: 120
Dołączył(a): wtorek, 10 stycznia 2012, 11:49
Lokalizacja: Kraków

Post przez wojtowicz.leszek » czwartek, 22 listopada 2012, 10:29

Podłączę się pod temat. Też mam zyx-s + AR6115e i ostatnio kupiłem satelitki DSMX, ale nie miałem czasu podłączyć.
A po przeczytaniu wątku narazie nie będę ruszał.
Pozdrawiam,
Leszek

Agile 5.5 w budowie:)
KDS 550 V2 TDT 3GX
Align T-Rex 450L 6S mini V-Bar
Blade 180 CFX
DX7 G.2

 
Posty: 7241
Dołączył(a): wtorek, 8 grudnia 2009, 12:20

Post przez kenobi36 » czwartek, 22 listopada 2012, 15:07

Suncho napisał(a):Wgralem soft do Zyxa i bez zmian, wciąż te same objawy.. :( Jeszcze jakieś pomysły..? Zyx z odbiornikiem działa ok


A co działa a co nie na monitorze?
SAB Goblin 700, T-Rex Gasser 700, Goblin 500, Protos Mini
RCmaniak.pl - Century Radikal - SAB Goblin - MSHeli - ALZRC czê¶ci T-Rex i X5 - Blade Helis and Tuning - Brain - MKS - RJX - PowerHD

Avatar użytkownika
 
Posty: 52
Dołączył(a): środa, 3 października 2012, 20:56
Lokalizacja: Kraków

Post przez Suncho » piątek, 23 listopada 2012, 14:00

No właśnie w zakładce "monitor" też działa wszystko oprucz rudder.
Dziwi mnie też fakt, że działa tylko jako DSM2-3 oraz DSMJ. Gdy wybiore DSMX-1 LUB 2 nie działa nic.
Pozdrawiam!

ALZRC/TAROT 480 PRO DFC @6s Microbeast V3
BLADE 180 CFX
FUTABA T14SG
SPEKTRUM DX6

Avatar użytkownika
 
Posty: 558
Dołączył(a): środa, 22 grudnia 2010, 20:27
Lokalizacja: Kraków

Post przez Szelma » piątek, 23 listopada 2012, 16:27

Poczytaj:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1651552

http://helifreak.com/showthread.php?t=406637
Powinno pomóc.

Jesteś skazany na zakup satelitki orange.

Nie dziękuj.

Avatar użytkownika
 
Posty: 52
Dołączył(a): środa, 3 października 2012, 20:56
Lokalizacja: Kraków

Post przez Suncho » niedziela, 25 listopada 2012, 11:35

Na to wygląda:-( . Mam nadzieje, ze wraz z nowym softem przyjdzie rozwiązanie problemu.
Puki co na razie zostawiam AR6115e.
Pozdrawiam!

ALZRC/TAROT 480 PRO DFC @6s Microbeast V3
BLADE 180 CFX
FUTABA T14SG
SPEKTRUM DX6

Advertisement


Powrót do Żyroskopy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości