Teraz jest czwartek, 19 kwietnia 2018, 11:37

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

JR DSX7J podłączenie gyro do odbiornika

Wszytko o aparaturach i odbiornika JR Propo.
  • Advertisement


 
Posty: 29
Dołączył(a): czwartek, 24 września 2009, 09:17
Lokalizacja: Warszawa

JR DSX7J podłączenie gyro do odbiornika

Post przez Leszek123 » czwartek, 10 marca 2011, 09:38

Witam, mam aparaturę jak wyżej, pytanie do znawców tematu, jak podłączacie żyro do odbiornika i jak sterujecie czułością.
Czy tylko kanał 5 służy do sterowania czułością i jakie ustawienia trzeba wybrać w Input Selekt.
Pozdrawiam Leszek

 
Posty: 8
Dołączył(a): wtorek, 4 sierpnia 2009, 15:21
Lokalizacja: Pi³a

JR DSX7J podłączenie gyro do odbiornika

Post przez bazant » poniedziałek, 4 kwietnia 2011, 14:34

Kliknij w "Szukaj" i zadaj sobie trochę trudu. Tyle razy było to już wałkowane.
T-REX 500 ESP
LAMA V3 Xtreme upgrade
JR DSX7

 
Posty: 29
Dołączył(a): czwartek, 24 września 2009, 09:17
Lokalizacja: Warszawa

JR DSX7J podłączenie gyro do odbiornika

Post przez Leszek123 » wtorek, 5 kwietnia 2011, 19:11

Za takie podpowiedzi to dziękuję. Ja nie masz nic do powiedzenia "czy aż tyle" to lepiej nie zabieraj głosu.
Wszystko co na ten temat znalazłem na Forum nie rozwiązało mojego problemu i dlatego szukam innych opcji.

 
Posty: 774
Dołączył(a): piątek, 19 lutego 2010, 14:31
Lokalizacja: .Jastrzêbie Zdrój

JR DSX7J podłączenie gyro do odbiornika

Post przez toom » wtorek, 5 kwietnia 2011, 20:38

nie jestem znawcą tematu, w ustawieniach jestem słaby, ale też mam dsx7 i może choć troche Tobie pomoge, -kabel z żyra jest podpięty w odbiorniku pod rudd a pojedyñczy pod gear, a w nadajniku w pozycji input select, gear ustaw gyro sys
t-rex 550 v3 -V-bar
t-rex 450 pro -Ikon

 
Posty: 29
Dołączył(a): czwartek, 24 września 2009, 09:17
Lokalizacja: Warszawa

JR DSX7J podłączenie gyro do odbiornika

Post przez Leszek123 » czwartek, 7 kwietnia 2011, 18:21

Podłączenia mam tak jak napisałeś, ale nie mogę zmieniać stanu gyro (Normal na HH) przełącznikiem Gear tylko przełącznikiem z lewej strony apki.
Co robię nie tak.

 
Posty: 774
Dołączył(a): piątek, 19 lutego 2010, 14:31
Lokalizacja: .Jastrzêbie Zdrój

JR DSX7J podłączenie gyro do odbiornika

Post przez toom » czwartek, 7 kwietnia 2011, 23:19

czułość gyro ustawia się w pozycji gyro sensing 0-50 normal 50-99 HH a ten przełącznik o którym pisałeś co może to masz od autorotacji? w menu pozycja gyro sensing 0 miga to ustawiasz jaką chcesz mieć czułość, jak miga 1 to ustawiasz czułość dla autosa
t-rex 550 v3 -V-bar
t-rex 450 pro -Ikon

Avatar użytkownika
 
Posty: 364
Dołączył(a): sobota, 7 marca 2009, 01:14
Lokalizacja: 3city

Post przez d.a.r.o. » piątek, 8 kwietnia 2011, 00:08

Ustaw w apce input select>gear>gear sw i wszystko będzie działać jak trzeba.
T-Rex 700E
T-Rex 600 Nitro Pro
T-Rex 550E 3GX
...i kilka innych
Turnigy TGY-i10
JR DSX7
Phoenix RC

______________________________
pozdrawiam, Darek

 
Posty: 774
Dołączył(a): piątek, 19 lutego 2010, 14:31
Lokalizacja: .Jastrzêbie Zdrój

Post przez toom » piątek, 8 kwietnia 2011, 00:15

d.a.r.o. napisał(a):Ustaw w apce input select>gear>gear sw i wszystko będzie działać jak trzeba.
wydaje mi się że wtedy nie będzie mógł ustawić czułości w menu?
t-rex 550 v3 -V-bar
t-rex 450 pro -Ikon

 
Posty: 29
Dołączył(a): czwartek, 24 września 2009, 09:17
Lokalizacja: Warszawa

Post przez Leszek123 » piątek, 8 kwietnia 2011, 08:22

Zgadza się jak zrobiłem ustawienia w input selekt>gear>gear sw to znika możliwość ustawiania czułości gyro.

Avatar użytkownika
 
Posty: 364
Dołączył(a): sobota, 7 marca 2009, 01:14
Lokalizacja: 3city

Post przez d.a.r.o. » piątek, 8 kwietnia 2011, 09:35

Nie wiem dlaczego nie możesz ustawić czułości. Jak mam tak jak piszę wyżej i czułość ustawiam w [TRAVEL ADJUST]>[GEAR]. Tryby pracy żyra przełączam przełącznikiem gear.
T-Rex 700E
T-Rex 600 Nitro Pro
T-Rex 550E 3GX
...i kilka innych
Turnigy TGY-i10
JR DSX7
Phoenix RC

______________________________
pozdrawiam, Darek

 
Posty: 29
Dołączył(a): czwartek, 24 września 2009, 09:17
Lokalizacja: Warszawa

Post przez Leszek123 » piątek, 8 kwietnia 2011, 18:11

No wreszcie dotarło do mnie. Czyli czułość ustawiam w Travel Adjust w zakładce Gear +100 -100.
Czy w związku z tym, jak przesunę przełącznik Gear na pozycję 1 to powinna być aktywna wartość -100.
Przepraszam za moją indolencję, ale Koledzy, którzy ustawiali mi aparaturę zupełnie inaczej mi tłumaczyli. Ustawiałem czułość gyro tam, gdzie jest funkcja Gyro Sens. (Nikt z będących na polu nie znał apki JR)
Mam jeszcze jedno pytanie, jakbym chciał przypisać czułość gyro do przełącznika AUX 2, to powinienem czułość (przewód z pojedynczym przewodem) podłączyć do odbiornika kanał AUX2 i wartości dotyczące czułości ustawiać w Travel Adjust>Aux2.

Avatar użytkownika
 
Posty: 4057
Dołączył(a): poniedziałek, 6 października 2008, 14:24
Lokalizacja: 52°5'38''N 21°7'3''E

Post przez Ramotny » piątek, 8 kwietnia 2011, 21:14

Leszek123 napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanie, jakbym chciał przypisać czułość gyro do przełącznika AUX 2, to powinienem czułość (przewód z pojedynczym przewodem) podłączyć do odbiornika kanał AUX2 i wartości dotyczące czułości ustawiać w Travel Adjust>Aux2.
Tak. Przy czym ustawianie czułości przez TA ma ten mankament że nie możesz ustawić dwóch różnych czułości w tym samym trybie bo TA reguluje każdy "koniec" tylko w jego połówce - nie można ustawić TA np: -80% i -60%.
Wygodniej to robić za pomocą mikserów bo można również powiązać z FlightMode itp itd
Pozdrawiam,
Grzegorz
==========
Mieæ czy lataæ? oto jest pytanie... - kocham Reksia 500

Avatar użytkownika
 
Posty: 364
Dołączył(a): sobota, 7 marca 2009, 01:14
Lokalizacja: 3city

Post przez d.a.r.o. » sobota, 9 kwietnia 2011, 00:37

Wygodniej to robić za pomocą mikserów bo można również powiązać z FlightMode itp itd

Jeszcze tak nie ustawiałem żyra. Czy mógłbyś to rozwinąć ewentualnie "podlinkować" jeśli było to już gdzieś dokładniej opisane. Chętnie spróbuję tej metody.
T-Rex 700E
T-Rex 600 Nitro Pro
T-Rex 550E 3GX
...i kilka innych
Turnigy TGY-i10
JR DSX7
Phoenix RC

______________________________
pozdrawiam, Darek

 
Posty: 29
Dołączył(a): czwartek, 24 września 2009, 09:17
Lokalizacja: Warszawa

Post przez Leszek123 » sobota, 9 kwietnia 2011, 11:49

Link opisujący ustawienia: http://www.heli-team.pl/index.php?optio ... &Itemid=90
Dziękuję wszystkim cierpliwym za pomoc.
Leszek

 
Posty: 29
Dołączył(a): czwartek, 24 września 2009, 09:17
Lokalizacja: Warszawa

Post przez Leszek123 » sobota, 9 kwietnia 2011, 12:18

Czasami jest tak, że ma się mnóstwo materiałów i nic, a wystarczy,że życzliwa osoba napisze dwa słowa i wszystko staje się jasne.
Pozdrawiam.

Advertisement


Powrót do JR - Aparatury i odbiorniki

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość