Teraz jest wtorek, 22 maja 2018, 12:18

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

optic 6 -menu serwisowe ???

Wszystko o odbiornikach i nadajnikach Hitecka
  • Advertisement


 
Posty: 160
Dołączył(a): środa, 16 kwietnia 2008, 11:38
Lokalizacja: skierniewice

optic 6 -menu serwisowe ???

Post przez latacz » czwartek, 11 czerwca 2009, 19:29

Witam.
Ma może ktoś menu serwisowe -optica 6 -algorytm co i jak można tam poustawiać -zestroić itp ?

jak się w nie wchodzi -jak zapamiętuje ustawienia itd. . albo link do właściwej strony.

mam optica 6 (nawet dwa) -i ostatnio pojawiły mi się w jednym z nich jakieś dziwne zakłócenia

-od czasu do czasu -co kilka minut modelem "trzepnie"
a czasem (miałem tak 2 x) w ogóle po włączeniu zasilania same zakłócenia -żyrko się nie chce zalogować a serwa skaczą...
po kilkukrotnym wyłączeniu -włączeniu systemu -załapało. (wyłączane wszystko model -nadajnik potem załączany ponownie nadajnik i zasilanie modelu)

dzieje się tak niezależnie od odbiornika i modelu. I nie są to jakieś nadmierne zakłócenia w okolicy -mam dwa egzemplarze optic 6 -jeden działa normalnie -a drugi często łapie zakłócenia.
coś się chyba w nadajniku "popoprawiało" -tyle, że w złym kierunku...
może coś z poziomu menu serwisowego można by poprawić...
pozdrawiam.
Witek.

Avatar użytkownika
 
Posty: 564
Dołączył(a): środa, 6 czerwca 2007, 15:45
Lokalizacja: Wroc³aw

Re: optic 6 -menu serwisowe ???

Post przez COoLoSER » piątek, 12 czerwca 2009, 10:28

A może spróbuj wymienić moduł nadawczy między opticami. Myślę, że to może być problemem a nie sama apka.
Sanwa SD-10G
Gaui v200 FBL
T-Rex 450 SE FBL
Protos 500 FBL
Gaui 550 FBL
SM 50 v1 FBL
T-Rex 600 NSP x 2
HK Piaget
Yak EPP, 100cm
RC18R
MTA-4

 
Posty: 160
Dołączył(a): środa, 16 kwietnia 2008, 11:38
Lokalizacja: skierniewice

Re: optic 6 -menu serwisowe ???

Post przez latacz » piątek, 12 czerwca 2009, 20:05

COoLoSER napisał(a):A może spróbuj wymienić moduł nadawczy między opticami. Myślę, że to może być problemem a nie sama apka.


problem jest w apce.
OCZYWISTE rzeczy dawno posprawdzałem.
model generuje troszkę zakłóceñ -ale sygnał nadajnika powinien się przebić .z drugim egzemplarzem optica chodzi OK. moduły przekładane wielokrotnie.

moduły na kwarce pracują normalnie w jednym egzemplarzu optica -zakłócenia praktycznie się nie zdarzają.

w drugim są częste -niezależnie który moduł jest chwilowo włożony.

TAK jak pytałem. Potrzebuję wiedzy o MENU SERWISOWYM optica 6. dokładnie tyle -i tylko tyle -lub aż tyle.
pozdrawiam.
Witek

Advertisement


Powrót do Hitec - Aparatury i odbiorniki

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość