Teraz jest wtorek, 22 maja 2018, 12:18

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

Hitec Aurora 9 --> połączenie z symulatorem

Wszystko o odbiornikach i nadajnikach Hitecka
  • Advertisement


 
Posty: 262
Dołączył(a): sobota, 21 czerwca 2008, 14:35
Lokalizacja: Poznañ

Hitec Aurora 9 --> połączenie z symulatorem

Post przez filipowicz » czwartek, 29 kwietnia 2010, 22:16

Witam !

Zakupilem dzis aparaturke Hitec Aurora 9
Symulator to RF G4
Interfejs mam zakonczony mini-jackiem - tego interfejsu używałem wraz z DX7, JR 9XII, JR DSX9 i wszystko bylo ok

Po podłączeniu interfejsu do apki Windows widzi kontroler - jednakze ruchów drążków nie wykrywa. Symulator również nie widzi ruchów drążkami

Co może być powodem ? Jak trzeba skonfigurować aparaturę, aby wszystko działało poprawnie ?

Pozdrawiam
HITEC AURORA 9
-------------------------------
TREX 700 FBL MIKADO NOVAROSSI POWERED
TREX 700 QUICK UK CUSTOM

 
Posty: 56
Dołączył(a): sobota, 12 grudnia 2009, 01:17
Lokalizacja: Warszawa

Hitec Aurora 9 --> połączenie z symulatorem

Post przez MireC » czwartek, 29 kwietnia 2010, 23:56

tu jest link jak podłączyć Aurorę z Phoenixem. Myślę, że z RF G4 będzie podobnie.
pzdr
Mirek Cie¶la

 
Posty: 262
Dołączył(a): sobota, 21 czerwca 2008, 14:35
Lokalizacja: Poznañ

Hitec Aurora 9 --> połączenie z symulatorem

Post przez filipowicz » piątek, 30 kwietnia 2010, 10:49

Przeczytalem ten wątek - robie dokładnie tak jak w "poradniku" i nadal nic ;/
HITEC AURORA 9
-------------------------------
TREX 700 FBL MIKADO NOVAROSSI POWERED
TREX 700 QUICK UK CUSTOM

Avatar użytkownika
 
Posty: 58
Dołączył(a): czwartek, 3 grudnia 2009, 02:20
Lokalizacja: Warszawa Ursynów

Hitec Aurora 9 --> połączenie z symulatorem

Post przez Hdd » piątek, 30 kwietnia 2010, 10:53

Ja zrobiłem jak w tym poradniku i zadziałało, jeszcze mam tylko problem z ogarnięciem kalibracji itp. Ale jest jeszcze drobne ale, bo chodzi o Phoenix RC, chociaż to nie powinno mieć znaczenia w przypadku innych symulatorów, bo przedtem wogóle apka nie była wykrywalna przez Phoenix RC.
Ostatnio edytowano sobota, 1 maja 2010, 00:24 przez Hdd, łącznie edytowano 1 raz

 
Posty: 56
Dołączył(a): sobota, 12 grudnia 2009, 01:17
Lokalizacja: Warszawa

Hitec Aurora 9 --> połączenie z symulatorem

Post przez MireC » piątek, 30 kwietnia 2010, 20:51

Przeczytalem ten wątek - robie dokładnie tak jak w "poradniku" i nadal nic ;/

napisz dokładnie co robisz i jaki jest efekt. U mnie na Aerofly i Phoenix działa normalnie.
pzdr
Mirek Cie¶la

 
Posty: 262
Dołączył(a): sobota, 21 czerwca 2008, 14:35
Lokalizacja: Poznañ

Hitec Aurora 9 --> połączenie z symulatorem

Post przez filipowicz » poniedziałek, 3 maja 2010, 22:27

Jak się okazało mój interfejs współpracuje z dx6i,dx7,dsx9 i innymi podobnymi - z aurorą niestety nie. Kupilem oryginalny hitec'a i wszystko działa
HITEC AURORA 9
-------------------------------
TREX 700 FBL MIKADO NOVAROSSI POWERED
TREX 700 QUICK UK CUSTOM

Advertisement


Powrót do Hitec - Aparatury i odbiorniki

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość