Teraz jest poniedziałek, 21 maja 2018, 08:38

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

Problem z Hitec Aurora 9 i Win7 ;(

Wszystko o odbiornikach i nadajnikach Hitecka
  • Advertisement


 
Posty: 44
Dołączył(a): wtorek, 29 czerwca 2010, 20:17

Problem z Hitec Aurora 9 i Win7 ;(

Post przez wicher123 » sobota, 14 sierpnia 2010, 19:25

Witajcie.Podłączam Aurorę za pomocą kabla stereo mini jack pod mikrofon w laptopie i wejście trener w Aparaturze.Pierwsze podłaczenie,system Win 7 pobrał sterowniki itp. Wszystko przebiegło znakomicie.Okazało się że Aparatura moja nie jest w ogóle widoczna ani przez system(w miejscu urządzenia nie ma ikonki ,Joya,pada czy aparatury itp) Symulator Aerofly Deluxe także nie widzi Aurory,jest martwa cisza.Proszę o pomoc,chciałbym poćwiczyć na symku z tą apką by dobrze się z nią zapoznać i nie mogę ;(
Może ktoś mógłby mi pomóc?
Dość często jestem na GG1048415.
Bardzo proszę o pomoc i dziękuję.

P.S
Problemy kolegów z symkiem czytałem ale nic to, nic nie pomogło albo coś ¼le robię :(
|Flying Fish Nissan 350Z|Motoszybowiec "wicher123"|Great Planes Revolwer|Hitec Aurora 9|Excel 2000|Kyosho Red Bull Edge 540 Peter Besenyei|Traxxas Slash 4x4|

 
Posty: 13
Dołączył(a): środa, 10 sierpnia 2011, 11:16
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post przez cdata » środa, 17 sierpnia 2011, 15:43

Czy ja dobrze rozumiem że podłączasz aparaturę pod mikrofon w laptopie?

Jeżeli tak to.... robisz to ¼le!

Musisz kupić specjalny kabel do aparatury Hitec. Z jednej strony USB, z drugiej jack.
I przy pomocy tego podłączasz kompa do aparatury.

Pozdro
Cdata

 
Posty: 323
Dołączył(a): piątek, 31 grudnia 2010, 20:22
Lokalizacja: Warszawa Tarchomin

Post przez rchelifun » środa, 17 sierpnia 2011, 18:01

I piszesz, że pobrał sterowniki...Na szczęście Twoja Aurora nie gada.
Nie czytasz instrukcji?
Jerzy

1st RC Heli Sqn: T-Rex600 CF FBL, T-Rex500, T-Rex450 Sport, Hexa z Naz± + GoPro & other planes
AURORA 9, DX6i

 
Posty: 1317
Dołączył(a): wtorek, 25 listopada 2008, 18:05
Lokalizacja: Kraków

Post przez maczar » czwartek, 18 sierpnia 2011, 08:46

Pobierz sterowniki smartpropoplus - pozwoli to podłączyć aparaturę poprzez zlacze mikrofonu :)
Pozdrawiam, Maciej
KDS Agile Team Europe | Radiomodels.com.pl team pilot

 
Posty: 323
Dołączył(a): piątek, 31 grudnia 2010, 20:22
Lokalizacja: Warszawa Tarchomin

Post przez rchelifun » czwartek, 18 sierpnia 2011, 09:16

I pozwoli to na działanie symka bez klucza sprzętowego, który jest na interfejsie? - do maczara
Jerzy

1st RC Heli Sqn: T-Rex600 CF FBL, T-Rex500, T-Rex450 Sport, Hexa z Naz± + GoPro & other planes
AURORA 9, DX6i

Avatar użytkownika
 
Posty: 1782
Dołączył(a): niedziela, 5 kwietnia 2009, 20:48
Lokalizacja: Warszawa - Marysin Wawerski

Post przez mc » czwartek, 18 sierpnia 2011, 09:43

Nie nie pozwoli i proponuje zakup legalnej kopii symka - to rozwiąże Twoje problemy z kabelkami.
Pozdrawiam Maciej
Centaury Radikal G30 V2 @ HWC Zenoah G29E 3D EXTREME PRO & BeastX| Blade 130X | Gaui X2 & BeastX | Spektrum DX8 [2,4Ghz]

 
Posty: 323
Dołączył(a): piątek, 31 grudnia 2010, 20:22
Lokalizacja: Warszawa Tarchomin

Post przez rchelifun » czwartek, 18 sierpnia 2011, 10:21

Tak właśnie myślałem, że nie pozwoli. I to nie mój problem, mam symka i wszystko do niego.
Jerzy

1st RC Heli Sqn: T-Rex600 CF FBL, T-Rex500, T-Rex450 Sport, Hexa z Naz± + GoPro & other planes
AURORA 9, DX6i

Advertisement


Powrót do Hitec - Aparatury i odbiorniki

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość