Teraz jest poniedziałek, 21 maja 2018, 08:58

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

aurora 9 rozkalibrowane drążki

Wszystko o odbiornikach i nadajnikach Hitecka
  • Advertisement


 
Posty: 38
Dołączył(a): niedziela, 3 października 2010, 14:06
Lokalizacja: Katowice

aurora 9 rozkalibrowane drążki

Post przez kurczak06 » niedziela, 21 sierpnia 2011, 16:38

Cześć!
Mam taki problem. Wydaje mi się, że mam rozkalibrowane drążki, a mianowicie ten który odpowiada za ster wysokości. Kiedy drążek jest w neutrum monitor pokazuje
wychylenie. Nie mam ustawionych żadnych trymerów ani mikserów. Tak samo jest jak wejdę w menu D/R .
Może zdjęcia to lepiej opiszą:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zastanawiam się czy to po prostu olać, oddać na gwarancji, a może jest sposób żeby skalibrować ten drążek ?

 
Posty: 323
Dołączył(a): piątek, 31 grudnia 2010, 20:22
Lokalizacja: Warszawa Tarchomin

aurora 9 rozkalibrowane drążki

Post przez rchelifun » niedziela, 21 sierpnia 2011, 16:49

A czy trymer tego kanału masz też na 0?
Jerzy

1st RC Heli Sqn: T-Rex600 CF FBL, T-Rex500, T-Rex450 Sport, Hexa z Naz± + GoPro & other planes
AURORA 9, DX6i

 
Posty: 38
Dołączył(a): niedziela, 3 października 2010, 14:06
Lokalizacja: Katowice

aurora 9 rozkalibrowane drążki

Post przez kurczak06 » niedziela, 21 sierpnia 2011, 18:15

Tak trymery mam na 0 . Wszystkie miksery wyłączone.
HK 450 TT PRO
Lama V3
Aurora 9

 
Posty: 11
Dołączył(a): wtorek, 14 grudnia 2010, 18:15
Lokalizacja: Konin

aurora 9 rozkalibrowane drążki

Post przez Maciej_ » niedziela, 21 sierpnia 2011, 18:40

We¼ poruszaj drągami i czy zawsze tak jest czy tylko czasami ?? Jaki masz wgrany nowy soft ? Czy nie masz za lu¼no naciągniętych drążków i dlatego tak jest ?
trenerek,Canter 50,Lataj±ce skrzyd³o

 
Posty: 38
Dołączył(a): niedziela, 3 października 2010, 14:06
Lokalizacja: Katowice

aurora 9 rozkalibrowane drążki

Post przez kurczak06 » niedziela, 21 sierpnia 2011, 19:22

zawsze tak jest. drążki nie są lu¼no.

EDIT:
Dodatkowo odkryłem, że nie mam śrubek które odpowiadają za napięcie drążków.

Avatar użytkownika
 
Posty: 215
Dołączył(a): piątek, 31 sierpnia 2007, 09:54
Lokalizacja: Wrze¶nia

Post przez kizior » niedziela, 21 sierpnia 2011, 19:30

Tu masz opisany problem i rozwiązanie neutrum na bocznych sliderach http://tinyurl.com/3vcwjn5
Analogicznie do sliderów pójdzie rozwiązać problem Twojej apki.
Kilka jeżdżących, latających, pływających
GG: 2769214
https://www.youtube.com/user/MrKizior/videos

 
Posty: 323
Dołączył(a): piątek, 31 grudnia 2010, 20:22
Lokalizacja: Warszawa Tarchomin

Post przez rchelifun » niedziela, 21 sierpnia 2011, 19:33

Te śrubki musisz mieć, inaczej drążki byłyby lu¼ne.
Jerzy

1st RC Heli Sqn: T-Rex600 CF FBL, T-Rex500, T-Rex450 Sport, Hexa z Naz± + GoPro & other planes
AURORA 9, DX6i

 
Posty: 38
Dołączył(a): niedziela, 3 października 2010, 14:06
Lokalizacja: Katowice

Post przez kurczak06 » niedziela, 21 sierpnia 2011, 21:19

kizior napisał(a):Tu masz opisany problem i rozwiązanie neutrum na bocznych sliderach http://tinyurl.com/3vcwjn5
Analogicznie do sliderów pójdzie rozwiązać problem Twojej apki.


Jesteś genialny !!! Muchos gracias !

Advertisement


Powrót do Hitec - Aparatury i odbiorniki

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość