Teraz jest czwartek, 24 maja 2018, 03:58

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

Aurora 9 - trener uczeñ - druga apka

Wszystko o odbiornikach i nadajnikach Hitecka
  • Advertisement


 
Posty: 18
Dołączył(a): czwartek, 7 lipca 2011, 10:32

Aurora 9 - trener uczeñ - druga apka

Post przez krzemo77 » poniedziałek, 30 lipca 2012, 14:05

Witam,
Czy ktoś wie czy do Aurory 9 można podłączyć inną tañszą aparaturę. Koledzy którzy mnie wprowadzają w świat heli mają inne apki niż HiTec. Koniecznie chce mieć trenera pod ręką w czasie pierwszych lotów a kupowanie drugiej apki to spory wydatek. Jakieś doświadczenia w tym temacie ktoś ma? Co ewentualnie polecacie kupić? Odbiornik Optima 9
Pozdrawiam,
Przemek

 
Posty: 1802
Dołączył(a): środa, 6 kwietnia 2011, 10:43
Lokalizacja: szczecin

Aurora 9 - trener uczeñ - druga apka

Post przez VIRUS-RC » poniedziałek, 30 lipca 2012, 18:53

Aurorą możesz wysterować inne apki, ale aurory nie udało mi się wysterować nawet 2 aurorą....
HK 450 PRO
FBL ZYX-S 4xTGY S306G
frsky taranis stock

 
Posty: 18
Dołączył(a): czwartek, 7 lipca 2011, 10:32

Post przez krzemo77 » poniedziałek, 30 lipca 2012, 20:28

Hm.... to nie dobrze.
Czy rozumiem że jeśli helik będzie na mojej apce to nie ma bata żebym miał trenera....
Jeśli helik będzie podpięty z np. Spekrumem DX6 czy DX7 to wtedy moją Aurorą będzie mógł trener operować - dobrze rozumiem?
Pozdrawiam,
Przemek

 
Posty: 1802
Dołączył(a): środa, 6 kwietnia 2011, 10:43
Lokalizacja: szczecin

Post przez VIRUS-RC » poniedziałek, 30 lipca 2012, 20:39

spectrum dx6 wymaga zmiksowanego sygnału, tzw gotowca, sam nie miksuje, futaby miksują, turnigy potrafi miksować z softem nieoficjalnym, z oficjalnym nie wiem, walkera wk2801e nie miksuje, pomijając głupie przełączanie trenera

sam mam turnigy 9x z open9x i mnie polaryzacja sygnału mało interesuje jak i jego długość i szerokość, mogę się dostosować, jedynie co zauważyłem to futaba się zatyka przy napięciach powyżej 3,2v sygnału ppm, ale to się załatwia potkiem w roli dzielnika napięcia.
HK 450 PRO
FBL ZYX-S 4xTGY S306G
frsky taranis stock

Avatar użytkownika
 
Posty: 259
Dołączył(a): piątek, 7 maja 2010, 23:03
Lokalizacja: £ód¼ / Aleksandrów £ódzki

Post przez Czopek » wtorek, 31 lipca 2012, 07:37

Witam, Czy ktoś wie czy do Aurory 9 można podłączyć inną tañszą aparaturę.


Nie można, grozi uszkodzeniem aparatury. Niestety wiem to z własnego doświadczenia.

ale aurory nie udało mi się wysterować nawet 2 aurorą....


hmmm... dziwne. Nie mam z tym najmniejszego problemu, oczywiście pod warunkiem że kabel jest z crossowany.
Extra MX PA, AddictionX PA, Extra 2,6 Carf, Jeti DC-16

 
Posty: 7241
Dołączył(a): wtorek, 8 grudnia 2009, 12:20

Post przez kenobi36 » wtorek, 31 lipca 2012, 08:11

Ja do aurory podłączałem sanwę rd 6000.
Pracowała zarówno w trybie normalnym jak i mix, choć w tym drugim było widać dygnięcie serw co kilka sekund.
SAB Goblin 700, T-Rex Gasser 700, Goblin 500, Protos Mini
RCmaniak.pl - Century Radikal - SAB Goblin - MSHeli - ALZRC czê¶ci T-Rex i X5 - Blade Helis and Tuning - Brain - MKS - RJX - PowerHD

 
Posty: 1802
Dołączył(a): środa, 6 kwietnia 2011, 10:43
Lokalizacja: szczecin

Post przez VIRUS-RC » wtorek, 31 lipca 2012, 10:20

Nie posiadałem crosowanego kabla, dobrze wiedzieć, bo tą wiedzą dystrybutor niechciał sie pochwalić, mimo zakupienia u niego 2 szt tych apek, usłyszeliśmy tylko "kabel jest w sprzedaży"
HK 450 PRO
FBL ZYX-S 4xTGY S306G
frsky taranis stock

 
Posty: 7241
Dołączył(a): wtorek, 8 grudnia 2009, 12:20

Post przez kenobi36 » wtorek, 31 lipca 2012, 10:31

Kabel sam robiłem.
Przeplot raczej jest oczywisty bo podłączamy wejście z wjściem.
SAB Goblin 700, T-Rex Gasser 700, Goblin 500, Protos Mini
RCmaniak.pl - Century Radikal - SAB Goblin - MSHeli - ALZRC czê¶ci T-Rex i X5 - Blade Helis and Tuning - Brain - MKS - RJX - PowerHD

 
Posty: 1802
Dołączył(a): środa, 6 kwietnia 2011, 10:43
Lokalizacja: szczecin

Post przez VIRUS-RC » wtorek, 31 lipca 2012, 10:34

tg9x, spectrum, walkera, graupner mx12 mają transmisję po jednym kabelku w obydwie strony, nie spodziewałem się krosa...
HK 450 PRO
FBL ZYX-S 4xTGY S306G
frsky taranis stock

 
Posty: 7241
Dołączył(a): wtorek, 8 grudnia 2009, 12:20

Post przez kenobi36 » wtorek, 31 lipca 2012, 10:40

Trochę cofnięty w technologii jestem :-), ale takie radia mi się trafiły :-)
Sanwa też miała 1 pin wyjście PPM, a drugi wejście PPM
SAB Goblin 700, T-Rex Gasser 700, Goblin 500, Protos Mini
RCmaniak.pl - Century Radikal - SAB Goblin - MSHeli - ALZRC czê¶ci T-Rex i X5 - Blade Helis and Tuning - Brain - MKS - RJX - PowerHD

Advertisement


Powrót do Hitec - Aparatury i odbiorniki

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość