Teraz jest poniedziałek, 21 maja 2018, 09:11

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

Aparatura Esky do symulatora - za pomoca Jack'a w Mikrofon?

Pozostałe marki aparatur.
  • Advertisement


 
Posty: 70
Dołączył(a): niedziela, 16 lutego 2014, 14:10
Lokalizacja: Czachówek

Aparatura Esky do symulatora - za pomoca Jack'a w Mikrofon?

Post przez Bażant » środa, 2 kwietnia 2014, 12:42

Czesc,
Szukałem na forum ale nie znalazłem dokładnego opisu.

Do aparatur esky dedykowany jest kabel z interfacem usb.
Ja mam taki kabel ale cos sie popsuło w tym interfacie usb.
Z nadajnika wychodza 2 kabelki zapewne ppm i gnd.
Czy moge w takim razie odlutowac interface i przylutowac koncowke minijack i uzywac aparatury przez port mikrofonu??

Tak chyba dziala Turnigy? Czt Esky tez tak zadziała?
Dzieki

 
Posty: 56
Dołączył(a): wtorek, 3 grudnia 2013, 13:09
Lokalizacja: Gdañsk

Aparatura Esky do symulatora - za pomoca Jack

Post przez MaGIC » środa, 2 kwietnia 2014, 14:20

Niestety nie ma tak dobrze ;) Aparatura musi być podłączona do USB ponieważ jest to port uniwersalny przeznaczony do podłączania różnych urządzeñ a port mikrofonu obsługuje tylko mikrofon.
Turnigy ma z jednej strony którą podłączasz do aparatury, mini jack'a a z drugiej interface usb.

Avatar użytkownika
 
Posty: 130
Dołączył(a): wtorek, 30 października 2012, 17:37
Lokalizacja: Szczecin

Post przez Grzechoo » środa, 2 kwietnia 2014, 14:52

Kolego MaGIC, rozmijasz się z prawdą :)

Bażant, zainteresuj się SmartPropoPlus / PPJoy, więcej szczegółów na tej stronie <klik>
Pozdrawiam,
Grzesiek

HK 500 FBL, Tarot ZYX, Turnigy 85A SBEC, 3x DS-329MG, KDS N590, Turnigy 500H 1800kv 12T
EasyStar II, T9X open9x, HK-T6A+BT, Zasilacz X-BOX + iMAX B8+, ClearView

 
Posty: 56
Dołączył(a): wtorek, 3 grudnia 2013, 13:09
Lokalizacja: Gdañsk

Post przez MaGIC » środa, 2 kwietnia 2014, 15:38

Nie pomyślałem że ktoś zrobił taki sprytny program ;) Ale z tego co na szybko przeczytałem to jakość sterowania jest trochę gorsza, no ale można kase zaoszczędzić.

 
Posty: 70
Dołączył(a): niedziela, 16 lutego 2014, 14:10
Lokalizacja: Czachówek

Post przez Bażant » środa, 2 kwietnia 2014, 16:13

A czy ten interface co jest na kabelku to jest jakis standard jakis ktory pozwala podłączyc pod usb??
Chodzi o to ze mam dedykowany do PC jostick ala aparatura, wlasnie z takim interfacem usb ( kontroler ma wyrobione potencjometry... niestety ale dziala.. jakos..).

Pomysl mam taki aby teraz wylutowac ten przewod cały z tego ala joysticka (tez ma 2 kabelki, ppm i gnd) i połączyć z kebelkiem ESKY (w ktorym cos sie zjarało w tym interfasie właśnie).

Czy to bedzie działać? Czy ten układ w interfasie ma cos zaprogramowane i np beda tylko 4 kanały jak w tym apko-joysticku czy w ogole nie zadziała?

EDIT:
Aparaturo joystick ma 3 kabelki jednak wiec nie jest to dokladnie to samo chyba...
Ostatnio edytowano środa, 2 kwietnia 2014, 19:02 przez Bażant, łącznie edytowano 1 raz

 
Posty: 70
Dołączył(a): niedziela, 16 lutego 2014, 14:10
Lokalizacja: Czachówek

Post przez Bażant » środa, 2 kwietnia 2014, 16:17

Aparaturo joystick ma 3 kabelki jednak wiec nie jest to dokladnie to samo chyba...

Avatar użytkownika
 
Posty: 1625
Dołączył(a): poniedziałek, 29 października 2012, 15:15
Lokalizacja: RZESZÓW

Post przez sebul » środa, 2 kwietnia 2014, 17:42

Na przyszłość racz edytować ostatni post.. zamiast pisać jeden pod drugim..
Pozdrawiam.. Sebek

Caliber 5

Avatar użytkownika
 
Posty: 130
Dołączył(a): wtorek, 30 października 2012, 17:37
Lokalizacja: Szczecin

Post przez Grzechoo » środa, 2 kwietnia 2014, 19:07

Niestety moja kryształowa kula nie potrafi pokazać mi jak wygląda "aparaturo joystick". Określ, proszę, dokładniej co posiadasz, może jakieś zdjęcia, itp.
Pozdrawiam,
Grzesiek

HK 500 FBL, Tarot ZYX, Turnigy 85A SBEC, 3x DS-329MG, KDS N590, Turnigy 500H 1800kv 12T
EasyStar II, T9X open9x, HK-T6A+BT, Zasilacz X-BOX + iMAX B8+, ClearView

 
Posty: 559
Dołączył(a): piątek, 24 lutego 2012, 23:15
Lokalizacja: O¶wiêcim

Post przez skatkier » środa, 2 kwietnia 2014, 19:13

Dobrze wiedzieć... Nigdy bym nie przypuszczał, że za pomocą wejścia mikrofonu mogę podłączyć nadajnik do symulatora. Może kiedyś wypróbuję, jednak chyba wolałbym kupić odpowiedni kabel USB dedykowany do danej apki.

Choć z braku laku dobre i to...

Advertisement


Powrót do Inne Aparatury

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości