Teraz jest czwartek, 24 maja 2018, 04:10

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

Turnigy 9X + phoenix - problem z ustawieniami - wznoszeniem

Pozostałe marki aparatur.
  • Advertisement


 
Posty: 59
Dołączył(a): poniedziałek, 23 czerwca 2014, 09:54
Lokalizacja: Nowogard

Turnigy 9X + phoenix - problem z ustawieniami - wznoszeniem

Post przez kiolsks » czwartek, 3 lipca 2014, 20:32

Witajcie.
pisze do was z prośbą. Od 2 dni bawie się tym zestawem ale wziąż widze że mam problem z ustawieniami.
Objawia się to tym, że pomimo kalibracji gdy latam heli to dopiero w połowie drążka gazu heli zaczyna się kręcić a dosłownie minimetr dalej już jest w niebie. zwis jest wręcz niemożliwy. czy możecie podesłać jakie macie ustawienia w aparaturze - i jak ją odpowiednio ustawić pod phoenix-a ?
z góry dziękuje i pozdrawiam
Krzysztof

 
Posty: 323
Dołączył(a): piątek, 31 grudnia 2010, 20:22
Lokalizacja: Warszawa Tarchomin

Turnigy 9X + phoenix - problem z ustawieniami - wznoszeniem

Post przez rchelifun » czwartek, 3 lipca 2014, 21:20

Podejrzewam, że podczas kalibracji nie ustawiasz drążka gazu w neutrum. To jest bardzo ważne!
Jerzy

1st RC Heli Sqn: T-Rex600 CF FBL, T-Rex500, T-Rex450 Sport, Hexa z Naz± + GoPro & other planes
AURORA 9, DX6i

Avatar użytkownika
 
Posty: 4428
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 17:21
Lokalizacja: Bielsko-Biała (EPBA)

Turnigy 9X + phoenix - problem z ustawieniami - wznoszeniem

Post przez Viper81 » czwartek, 3 lipca 2014, 23:35

Nie zwis a zawis :) Program widzi Twój gaz jako 0 lub MAX i dlatego tak się dzieje. Poszukaj w programie opcji kalibracji aparatury. Musisz zestroić ją z programem. Tak ja to widzę na chłopski rozum. Nie mam phoenixa, więc szczegółowo Ci nie podpowiem co gdzie szukać i ustawiać.
THIS IS THE PART OF ME...

Pozdrawiam
Krzysiek "Viper" HELI DRIVER :)

 
Posty: 59
Dołączył(a): poniedziałek, 23 czerwca 2014, 09:54
Lokalizacja: Nowogard

Turnigy 9X + phoenix - problem z ustawieniami - wznoszeniem

Post przez kiolsks » piątek, 4 lipca 2014, 13:51

Koledzy:
- podczas kalibracji jest ustawiony na minimum, gdy ruszam w dół i w górę drążkiem gazu to na animacji tej z kalibracji jest idealnie pokazane, gdy ustawie w połowie mocy jest połowa itp, tu wygląda że wszytsko jest okey.obawiam się że ustawienia w aparaturze mam jakoś ¼le...

Avatar użytkownika
 
Posty: 1625
Dołączył(a): poniedziałek, 29 października 2012, 15:15
Lokalizacja: RZESZÓW

Re: Turnigy 9X + phoenix - problem z ustawieniami - wznoszen

Post przez sebul » piątek, 4 lipca 2014, 16:03

kiolsks napisał(a):Koledzy:
- podczas kalibracji jest ustawiony na minimum, gdy ruszam w dół i w górę drążkiem gazu to na animacji tej z kalibracji jest idealnie pokazane, gdy ustawie w połowie mocy jest połowa itp, tu wygląda że wszytsko jest okey.obawiam się że ustawienia w aparaturze mam jakoś ¼le...


Co Ty opowiadasz.. chcesz tu jakiś nowy setup do Phoenixa zrobić..
Wyra¼nie jest napisane w symku podczas kalibracji, że lewy drąg (MODE 2) ma być ustawiony w pozycji środkowej.. 50% zakresu jego skoku..
Tak więc stosuj się do zaleceñ jakie przedstawia symek i wszystko będzie oki..
Pozdrawiam.. Sebek

Caliber 5

 
Posty: 59
Dołączył(a): poniedziałek, 23 czerwca 2014, 09:54
Lokalizacja: Nowogard

Post przez kiolsks » piątek, 4 lipca 2014, 18:48

To inaczej - prosił bym żeby odpisały osoby posiadające Turnigy 9x.

Prosze o pomoc w ustawieniu aparatury zgodnie ze zdjęciem - LINK PONI¯EJ

https://imageshack.com/i/mv7tagj
Dziękuje.

 
Posty: 307
Dołączył(a): poniedziałek, 31 grudnia 2012, 11:19
Lokalizacja: Wroc³aw

Post przez emczer » piątek, 4 lipca 2014, 19:02

Dostałeś odpowied¼ już parę razy. Czy to w symulatorze, czy w aparaturze - przy kalibracji na początku drązki muszą być OBA W NEUTRUM! Czyli oba w pozycji środkowej na wszystkich osiach i tyle.
Chcesz ustawieñ, to byś powiedział jakie oprogramowanie chociaż masz wgrane kolego.

 
Posty: 59
Dołączył(a): poniedziałek, 23 czerwca 2014, 09:54
Lokalizacja: Nowogard

Post przez kiolsks » sobota, 5 lipca 2014, 14:37

emczer napisał(a):Dostałeś odpowied¼ już parę razy. Czy to w symulatorze, czy w aparaturze - przy kalibracji na początku drązki muszą być OBA W NEUTRUM! .


Nie - odpowiedzi nie dostałem bo jak mówiłem podczas kalibracji wszystkie drążki mam w neutrum, w pozycji środkowej, wycentrowane itp itd.

Oprogramowanie jest oryginalne

Avatar użytkownika
 
Posty: 1625
Dołączył(a): poniedziałek, 29 października 2012, 15:15
Lokalizacja: RZESZÓW

Post przez sebul » sobota, 5 lipca 2014, 14:59

To ja zadam Tobie pytanie..
Czy wyjmujesz z apki moduł nadawczy.. ?
Pozdrawiam.. Sebek

Caliber 5

 
Posty: 59
Dołączył(a): poniedziałek, 23 czerwca 2014, 09:54
Lokalizacja: Nowogard

Post przez kiolsks » sobota, 5 lipca 2014, 15:05

tak, wyjmuje i zostawiam na tym 1 małym kabelku - chyba antenie bo w 1 z postów było że z modułem nie działa:)

Avatar użytkownika
 
Posty: 1625
Dołączył(a): poniedziałek, 29 października 2012, 15:15
Lokalizacja: RZESZÓW

Post przez sebul » sobota, 5 lipca 2014, 15:42

To zaczniemy od początku..
Ustawienia dla apki:

type select
heli
heli1

PRO<123> / PROG MIX 1
STATE ACT
MASTER AIL
SLAVE AUX AUX2
OFFSET 000
UPRATE 100
DNRATE 100
SW ON

Reszta to konfiguracja samego symulatora..
Pozdrawiam.. Sebek

Caliber 5

Advertisement


Powrót do Inne Aparatury

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość