Teraz jest czwartek, 24 maja 2018, 04:27

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

turnigy 9x i moduł Frskay DFT

Pozostałe marki aparatur.
  • Advertisement


 
Posty: 26
Dołączył(a): wtorek, 19 stycznia 2010, 22:00
Lokalizacja: Gdañsk

turnigy 9x i moduł Frskay DFT

Post przez miryn » piątek, 3 października 2014, 22:06

Przypadkowo zakupiłem FrSkay DFT telemetry do aparatury Turnigy 9X, czy ten moduł można jakoś podłączyć do tej aparatury?
Jeżeli tak to proszę podpowiedzieć gdzie jaki kabelek połączyć aparatura- nadajnik i czy to będzie wszystko działać?

Avatar użytkownika
 
Posty: 4428
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 17:21
Lokalizacja: Bielsko-Biała (EPBA)

turnigy 9x i moduł Frskay DFT

Post przez Viper81 » piątek, 3 października 2014, 22:21

Kolego a nie djt moduł? Jest temacik o tym właśnie na forum http://www.epheli.pl/modules.php?op=mod ... 985#377985
THIS IS THE PART OF ME...

Pozdrawiam
Krzysiek "Viper" HELI DRIVER :)

 
Posty: 26
Dołączył(a): wtorek, 19 stycznia 2010, 22:00
Lokalizacja: Gdañsk

Post przez miryn » piątek, 3 października 2014, 23:39

No właśnie nie DJT, mam taki http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... le_RX.html
Nie chce tam grzebać, może da się go jakoś podłączyć kabelkami?

Avatar użytkownika
 
Posty: 4428
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 17:21
Lokalizacja: Bielsko-Biała (EPBA)

Post przez Viper81 » piątek, 3 października 2014, 23:48

Przyjacielu jak kabelkami? Zerknij na temat do którego linka Ci podałem... Twój link coś nie funka :)
THIS IS THE PART OF ME...

Pozdrawiam
Krzysiek "Viper" HELI DRIVER :)

 
Posty: 26
Dołączył(a): wtorek, 19 stycznia 2010, 22:00
Lokalizacja: Gdañsk

Post przez miryn » piątek, 3 października 2014, 23:55

FrSky DF 2.4Ghz Combo Pack for Futaba w/ Module & RX
nie wiem co jest ale cały link się nie wkleja

Avatar użytkownika
 
Posty: 4428
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 17:21
Lokalizacja: Bielsko-Biała (EPBA)

Post przez Viper81 » sobota, 4 października 2014, 00:10

miryn napisał(a):FrSky DF 2.4Ghz Combo Pack for Futaba w/ Module & RX
nie wiem co jest ale cały link się nie wkleja


No to co innego. Na razie nie mam pewności czy to pójdzie pod T9...
Prawdopodobnie potrzebna Ci będzie przejściówka http://www.flytron.com/openlrs-accessor ... apter.html żeby to połączyć z T9x. DFT chodzi na standardzie Futaba.
THIS IS THE PART OF ME...

Pozdrawiam
Krzysiek "Viper" HELI DRIVER :)

 
Posty: 7241
Dołączył(a): wtorek, 8 grudnia 2009, 12:20

Post przez kenobi36 » sobota, 4 października 2014, 07:57

Jesli masz moduł do futaby to go rozbierz.
Na płytce są dwa rzedy otworów, w ten właściwy mozesz wlutować gniazdo (gmiazdo futaby wylutuj)
W obudowie wywiercisz otwory albo wytniesz jeden wiekszy i powinno pasować.
SAB Goblin 700, T-Rex Gasser 700, Goblin 500, Protos Mini
RCmaniak.pl - Century Radikal - SAB Goblin - MSHeli - ALZRC czê¶ci T-Rex i X5 - Blade Helis and Tuning - Brain - MKS - RJX - PowerHD

Avatar użytkownika
 
Posty: 190
Dołączył(a): środa, 6 stycznia 2010, 14:06
Lokalizacja: Gdynia

Post przez kamsolik » sobota, 4 października 2014, 10:25

Temat przeniesiony do odpowiedniego działu

Avatar użytkownika
 
Posty: 4428
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 17:21
Lokalizacja: Bielsko-Biała (EPBA)

Post przez Viper81 » sobota, 4 października 2014, 14:41

Ok. :)
THIS IS THE PART OF ME...

Pozdrawiam
Krzysiek "Viper" HELI DRIVER :)

 
Posty: 26
Dołączył(a): wtorek, 19 stycznia 2010, 22:00
Lokalizacja: Gdañsk

Post przez miryn » niedziela, 5 października 2014, 15:54

a da się to podłączyć przewodami nie chce w module nic lutować, bo nie chce nic uszkodzić.
Jeżeli da się przewodami to w jaki sposób?.
zrobię fotkę będzie łatwiej
Obrazek
Ostatnio edytowano niedziela, 5 października 2014, 16:39 przez miryn, łącznie edytowano 2 razy

 
Posty: 76
Dołączył(a): wtorek, 12 marca 2013, 21:17

Post przez sylwesterb070 » niedziela, 5 października 2014, 18:13

Witam poniżej fotki z rozmieszczenia pinów w futabie i turnigy 9x. Najlepiej by było ten moduł wybebeszyć z obudowy i spróbować upchnąć w środku aparatury wtedy będziesz miał możliwość to polutować bo z zewnątrz słabo to widzę. Ja mam aparaturę jr 9x i wymieniałem moduł na orange DIY czyli bez obudowy do wlutowania w aparature. W turnigy 9x w środku jest sporo miejsca po wyjęciu z obudowy powinno się wszystko zmieścić. Do polutowania masz trzy przewody PPM,GND,+

Obrazek.Obrazek

 
Posty: 26
Dołączył(a): wtorek, 19 stycznia 2010, 22:00
Lokalizacja: Gdañsk

Post przez miryn » niedziela, 5 października 2014, 18:44

to pomału idziemy ku koñcowi, ten "+" to BAT?.
A jak to będzie w module odpowiadało?

 
Posty: 76
Dołączył(a): wtorek, 12 marca 2013, 21:17

Post przez sylwesterb070 » niedziela, 5 października 2014, 18:59

Obok na drugim zdjęciu masz to samo tam jest jasno opisane. + do +, GND do GND, Sygnał PPM do PPM. Ta druga fotografia jest od producenta frsky. Antene masz wkręcana do modułu frsky to z oryginalnego modułu trzeba odlutować kabelek anteny. X-sami masz kanały nie używane. Przy uruchomieniu pamiętaj, że musi być wpięta antena żeby nie uszkodzić koñcówki mocy modułu!! Jak będzie bardzo potrzebne to mogę ci zrobić fotki jak to zrobiłem u mnie w jr 9x.

 
Posty: 26
Dołączył(a): wtorek, 19 stycznia 2010, 22:00
Lokalizacja: Gdañsk

Post przez miryn » niedziela, 5 października 2014, 19:13

a to teraz doszło do mnie jak to powinno być na pierwszej fotce z lewej jest opis.
Dzięki

 
Posty: 76
Dołączył(a): wtorek, 12 marca 2013, 21:17

Post przez sylwesterb070 » niedziela, 5 października 2014, 19:24

Czekamy na relacje po zakoñczeniu przeszczepu :)

Advertisement

Następna strona

Powrót do Inne Aparatury

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość