Teraz jest niedziela, 23 kwietnia 2017, 22:47

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

walkera rx701-czy posiada 6 axis???

Aparatury, avionika, zasilanie, mechanika, oświetlenie i narzędzia czyli to co potrzebne do latania :)

Moderatorzy: kamsolik, Scroller, VIRUS-RC

  • Advertisement


 
Posty: 100
Dołączył(a): wtorek, 4 czerwca 2013, 21:31
Lokalizacja: Bukowno

walkera rx701-czy posiada 6 axis???

Post przez Joozek » niedziela, 28 sierpnia 2016, 13:31

Witam,jak w temacie czy ten odbiornik posiada 6 axis czy 3 axis czy w ogóle???http://www.rcradiosystems.com/en/walkera-devo-transmitters/25-walkera-devo-7-rx701-receiver.html
Turbina gazowa mnie napêdza,a w domu...g³ód i nêdza.

V977---> Bell Jet Ranger III

V931---> AS 350 Ecureuil


V977(pcb)---> EC 145

solo pro 290---> as 315 LAMA

 
Posty: 143
Dołączył(a): wtorek, 4 stycznia 2011, 00:04

Re: walkera rx701-czy posiada 6 axis???

Post przez LITE » sobota, 3 września 2016, 14:02

To jest sam odbiornik.

 
Posty: 100
Dołączył(a): wtorek, 4 czerwca 2013, 21:31
Lokalizacja: Bukowno

Re: walkera rx701-czy posiada 6 axis???

Post przez Joozek » niedziela, 4 września 2016, 22:46

Wiem,ale niektóre mają wbudowany żyroskop i o to mi chodziło
Turbina gazowa mnie napêdza,a w domu...g³ód i nêdza.

V977---> Bell Jet Ranger III

V931---> AS 350 Ecureuil


V977(pcb)---> EC 145

solo pro 290---> as 315 LAMA

 
Posty: 143
Dołączył(a): wtorek, 4 stycznia 2011, 00:04

Re: walkera rx701-czy posiada 6 axis???

Post przez LITE » niedziela, 4 września 2016, 22:58

Joozek napisał(a):Wiem,ale niektóre mają wbudowany żyroskop i o to mi chodziło


Te z żyroskopami mają okrągłe otwory - regulacja żyro.

 
Posty: 100
Dołączył(a): wtorek, 4 czerwca 2013, 21:31
Lokalizacja: Bukowno

Re: walkera rx701-czy posiada 6 axis???

Post przez Joozek » sobota, 10 września 2016, 17:09

A jeszcze mam takie pytanie,sorry ,że inny temat ale nie chcę zaczynać nowego wątku.Czy da się podłączyć zwalniacz do serw turnigy do modelu klasy v 977,w większym odbiorniku nie ma problemu,ale tutaj nie wiem czy jest to możliwe?
Turbina gazowa mnie napêdza,a w domu...g³ód i nêdza.

V977---> Bell Jet Ranger III

V931---> AS 350 Ecureuil


V977(pcb)---> EC 145

solo pro 290---> as 315 LAMA

 
Posty: 143
Dołączył(a): wtorek, 4 stycznia 2011, 00:04

Re: walkera rx701-czy posiada 6 axis???

Post przez LITE » sobota, 10 września 2016, 20:21

Joozek napisał(a):A jeszcze mam takie pytanie,sorry ,że inny temat ale nie chcę zaczynać nowego wątku.Czy da się podłączyć zwalniacz do serw turnigy do modelu klasy v 977,w większym odbiorniku nie ma problemu,ale tutaj nie wiem czy jest to możliwe?


1. Teoretycznie tak, nie wiem jednak, czy elektronika z V977 jest przystosowana do takich wynalazków.
2. Po co chcesz montować spowalniacz serw w takim mikrusku?
3. Gdzie kupiłeś ten spowalniacz? Potrzebuję do makiety :wink:

Pozdro
LITE

 
Posty: 100
Dołączył(a): wtorek, 4 czerwca 2013, 21:31
Lokalizacja: Bukowno

Re: walkera rx701-czy posiada 6 axis???

Post przez Joozek » czwartek, 15 września 2016, 05:20

Zwalniacz kupiłem w polsce sklep z koszalina,już nie pamietam nazwy.Wyda się to pewnie śmieszne ale z v 977 a tym bardziej z v 931 mam problemy bo mi uciekaja ,zwłaszcza jak próbuję robić nawroty,w domu latanie to mega stres,więc uznałem,że rozleniwienie takie go modelu to może być to,jak to nie pomoże to nie wiem...W płytce v 977 trzeba by kombinować ,zmieniać wtyczki itp,ale może się uda,jak zjadę z delegacji to będe próbował.
Turbina gazowa mnie napêdza,a w domu...g³ód i nêdza.

V977---> Bell Jet Ranger III

V931---> AS 350 Ecureuil


V977(pcb)---> EC 145

solo pro 290---> as 315 LAMA

 
Posty: 1676
Dołączył(a): piątek, 31 maja 2013, 09:11

Re: walkera rx701-czy posiada 6 axis???

Post przez bejo » czwartek, 15 września 2016, 06:48

Że też cholercia V977 , czy też V931 nie mają programowalnych apek jak w przypadku Waspa 100 Nano CPx . Super sprawa ! Expo ustawiłem sobie tak że helik zachowywał się prawie jak V911 . :D
Pozdro; Bejo
samolot Spitfire (spalinowy)
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )
helik Wasp 100 Nano CPX
helik FX067C vel King4
dron V666N
dron FQ 777 -124
cybird Bird2

 
Posty: 100
Dołączył(a): wtorek, 4 czerwca 2013, 21:31
Lokalizacja: Bukowno

Re: walkera rx701-czy posiada 6 axis???

Post przez Joozek » sobota, 17 września 2016, 09:46

No właśnie,muszę poszukać,bo nie wiem,czy gdzieś nie spotkałem sie z tym ,że ktoś zbindował lepszą apkę z tymi modelami,nie wiem czy to nie było devo z modami.


https://www.deviationtx.com/forum/proto ... v977-on-7e
Turbina gazowa mnie napêdza,a w domu...g³ód i nêdza.

V977---> Bell Jet Ranger III

V931---> AS 350 Ecureuil


V977(pcb)---> EC 145

solo pro 290---> as 315 LAMA

 
Posty: 100
Dołączył(a): wtorek, 4 czerwca 2013, 21:31
Lokalizacja: Bukowno

Re: walkera rx701-czy posiada 6 axis???

Post przez Joozek » niedziela, 18 września 2016, 07:41

Zamówiłem sobie na banggood devo 7 e ,jeszcze do tego moduł 3 in 1 zgodny z wl tpys ,tylko czy ogarnę lutowanie i programowanie ? :roll: :?: .
Turbina gazowa mnie napêdza,a w domu...g³ód i nêdza.

V977---> Bell Jet Ranger III

V931---> AS 350 Ecureuil


V977(pcb)---> EC 145

solo pro 290---> as 315 LAMA

Advertisement


Powrót do Osprzęt

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość