Teraz jest czwartek, 24 maja 2018, 04:20

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

[In-box] Aparatura Spectrum DX8 DSMX

Aparatury, avionika, zasilanie, mechanika, oświetlenie i narzędzia czyli to co potrzebne do latania :)

Moderatorzy: kamsolik, Scroller, VIRUS-RC

  • Advertisement


 
Posty: 1
Dołączył(a): sobota, 20 kwietnia 2013, 16:59
Lokalizacja: Warszawa

Bateria jest straszna

Post przez Mobek » sobota, 20 kwietnia 2013, 17:07

[font=Comic Sans MS] Bateria to katastrofa
1.Ładuje sie 15 godz
2.Tylko do 4.8 V
3.Najgorsze - alarm małego napięcia może wynosić maks 3.9V min5.6V
Wytłumaczcie mi ludzie Jak może być alarm przy 5.6V jak można naładować tą chol**ną baterie tylko do 4.8V [/font]

Avatar użytkownika
 
Posty: 467
Dołączył(a): piątek, 27 marca 2009, 22:50

Re: Bateria jest straszna

Post przez Skipper » sobota, 20 kwietnia 2013, 17:25

Mobek napisał(a):[font=Comic Sans MS] Bateria to katastrofa
1.Ładuje sie 15 godz
2.Tylko do 4.8 V
3.Najgorsze - alarm małego napięcia może wynosić maks 3.9V min5.6V
Wytłumaczcie mi ludzie Jak może być alarm przy 5.6V jak można naładować tą chol**ną baterie tylko do 4.8V [/font]


Są jeszcze do tego LiPole. Ładuje się w normalnej ładowarce do LiPoli - max 1 godz. Napięcie jak z LiPoli - wyższe.


EDIT: Aha, żeby włożyć LiPola to trzeba wyjąć tą standardową podkładkę. Na zdjęciu poniżej porównanie obu. LiPol to 4000 mAh - duuuuuuuużo. :-)


Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
¶miglaki, p³atowce i inne ró¿no¶ci

 
Posty: 213
Dołączył(a): poniedziałek, 20 grudnia 2010, 17:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: Bateria jest straszna

Post przez P_iotrek » sobota, 20 kwietnia 2013, 17:55

Mobek napisał(a):[font=Comic Sans MS] Bateria to katastrofa
Wytłumaczcie mi ludzie Jak może być alarm przy 5.6V jak można naładować tą chol**ną baterie tylko do 4.8V [/font]


Witam , u mnie bateria ładowała się do 5,6V
T-REX 600 E PRO
T-REX 500 E
SPEKTRUM DX8
Gama 2100

Moje Latanie YouTube

 
Posty: 25
Dołączył(a): niedziela, 23 stycznia 2011, 20:48

Re: Bateria jest straszna

Post przez sebban18 » sobota, 20 kwietnia 2013, 19:34

Skipper napisał(a):Są jeszcze do tego LiPole. Ładuje się w normalnej ładowarce do LiPoli - max 1 godz. Napięcie jak z LiPoli - wyższe.


EDIT: Aha, żeby włożyć LiPola to trzeba wyjąć tą standardową podkładkę. Na zdjęciu poniżej porównanie obu. LiPol to 4000 mAh - duuuuuuuużo. :-)


Obrazek

Uploaded with ImageShack.us


Czy ten LiPol Turnigy ze zdjęcia mogę włożyć do DX7s i ładować wbudowaną ładowarką w DX7s?
Ostatnio edytowano sobota, 20 kwietnia 2013, 19:35 przez sebban18, łącznie edytowano 1 raz
DX7s
PHOENIX RC

Avatar użytkownika
 
Posty: 949
Dołączył(a): poniedziałek, 16 maja 2011, 04:04

Re: Bateria jest straszna

Post przez Crazy_Fly » sobota, 20 kwietnia 2013, 19:34

Trzeba byc masohista zeby uzywac NiMH z ta apka....
DX8
500PRO+ar7200bx
450proV2+ZYX-S2 "glebogryzarka"

Avatar użytkownika
 
Posty: 467
Dołączył(a): piątek, 27 marca 2009, 22:50

Re: Bateria jest straszna

Post przez Skipper » sobota, 20 kwietnia 2013, 19:43

sebban18 napisał(a):....

Czy ten LiPol Turnigy ze zdjęcia mogę włożyć do DX7s i ładować wbudowaną ładowarką w DX7s?


Ten lipol ma wbudowany balancer - nie ma wyjscia do zewnetrznego balancera. Jak kazdy lipol ma koncowe napięcie ładowania 4.2V na celę czyli 8.4 na dwie. Pewnie mozna ładować wbudowana ladowarką ale na naładowanie na full to bym nie liczył. Kto ładuje wbudowaną ładowarką to czeka 15 godz. - masochizm. :-) nawet NiMH lepiej ładować w godzinę czy dwie zewnętrzną ładowarką.
¶miglaki, p³atowce i inne ró¿no¶ci

 
Posty: 25
Dołączył(a): niedziela, 23 stycznia 2011, 20:48

Re: Bateria jest straszna

Post przez sebban18 » sobota, 20 kwietnia 2013, 19:48

Skipper napisał(a):Ten lipol ma wbudowany balancer - nie ma wyjscia do zewnetrznego balancera. Jak kazdy lipol ma koncowe napięcie ładowania 4.2V na celę czyli 8.4 na dwie. Pewnie mozna ładować wbudowana ladowarką ale na naładowanie na full to bym nie liczył. Kto ładuje wbudowaną ładowarką to czeka 15 godz. - masochizm. :-) nawet NiMH lepiej ładować w godzinę czy dwie zewnętrzną ładowarką.


To mnie właśnie denerwuje, czas ładowania wewnętrzną łądowarką. Raczej z tego zrezygnuję :D
DX7s
PHOENIX RC

Advertisement

Poprzednia strona

Powrót do Osprzęt

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość