Teraz jest czwartek, 24 maja 2018, 04:05

epheli.pl

Wortal pilotów helikopterów RC

[In-Box] Zasilacze Fusion

Aparatury, avionika, zasilanie, mechanika, oświetlenie i narzędzia czyli to co potrzebne do latania :)

Moderatorzy: kamsolik, Scroller, VIRUS-RC

  • Advertisement


 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 4 maja 2013, 10:03

[In-Box] Zasilacze Fusion

Post przez modelecsp.pl » niedziela, 12 maja 2013, 14:02

Witamy,

chcielibyśmy przedstawić serie zasilaczy Fusion.
Na początek kilka zdjęć (zdjęcia wykonano na modelach PS100 i PS200TE)

Zasilacze (w przeciwieñstwie do większości zasilaczy 50W) zapakowane są w fabryczne pudełko.
Obrazek

W pudełko znajdziemy: zasilacz, kabel do podłączenia zasilacza do gniazdka 230V, instrukcje obsługi
Obrazek

Na przedniej ,,ściance" znajdziemy przełącznik on/off, diode sygnalizującą oraz gniazda wyjściowe (banany 4 mm)
Obrazek
w modelu PS200TE dodatkowo znajdziemy wyświetlacz, oraz podwójne wyjście
Obrazek

Na górnej ,,ściance" umieszczony został wentylator
Obrazek
W modelu 200W wentylator został umieszczony z tyłu zasilacza
Obrazek

Na koniec porównanie modelu 100W i 200W
Obrazek


W chwili obecnej w naszej ofercie znajdują się następujące wersje zasilaczy:
Zasilacz stabilizowany 100W
Zasilacz stabilizowany 200W
Zasilacz stabilizowany 200W (z wyświetlaczem oraz podwójnym wyjściem)
Zasilacz stabilizowany 600W - na zamówienie

Pozdrawiamy,
zespół modelecsp.pl

 
Posty: 240
Dołączył(a): czwartek, 30 czerwca 2011, 14:40

[In-Box] Zasilacze Fusion

Post przez grzech1978 » poniedziałek, 13 maja 2013, 02:01

Posiadam taki zasilacz 200w z wyswietlaczem i z pojedynczym wyjsciem i z 2 potencjometrami do ustawienia V i A .Dla mnie porazka , jeden potencjometr sie urwal choc wcale nim nie krecilem a drugi wcale nie dziala i ciezko ustawic max by ladowac ,a teraz po kilku miesiacach ladowania po wlaczeniu zasilania tranzystor w srodku eksplodowal a zasilacz nie byl podlaczony do ladowarki ,po rozkreceniu bezpiecznik jest na stale wlutowany w plytke i pomimo jego wymiany zasilacz pokazuje na ekranie 0 v i 0 A ,a tranzystor ma dziure w srodku :D . I ta plastykowa obudowa i przedni panel to tylko kawalek naklejki ktora sie falduje i po czasie odchodzi .Nie polecam .

 
Posty: 1317
Dołączył(a): czwartek, 9 lutego 2012, 23:40
Lokalizacja: Warszawa

[In-Box] Zasilacze Fusion

Post przez Jazz » poniedziałek, 13 maja 2013, 06:31

Mam wersje 100 watt - niska jakosc wykonania (tak jak napisal kolega powyzej naklejka bedaca przednim panelem szybko schodzi z obudowy)
Przy obciazeniu okolo 80% zasilacz sie juz mocno grzal i piszczal (do momentu spadku obciazenia)
Nie trzyma precyzyjnie napiecia podczas procesu ladowania, ale z tym akurat moja ladowarka sobie radzi.
Nie polecam.
Jazz

------------------------------------
=Symphony of Destruction=

SAB Goblin 700 / SAB Goblin 500 / MSH Mini Protos
Samoloty Multiplex

Avatar użytkownika
 
Posty: 949
Dołączył(a): poniedziałek, 16 maja 2011, 04:04

[In-Box] Zasilacze Fusion

Post przez Crazy_Fly » poniedziałek, 13 maja 2013, 07:36

Jak sa uziemione te zasilacze? Gniazdo od 230V ma tylko 2 styki.
DX8
500PRO+ar7200bx
450proV2+ZYX-S2 "glebogryzarka"

 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 4 maja 2013, 10:03

[In-Box] Zasilacze Fusion

Post przez modelecsp.pl » poniedziałek, 13 maja 2013, 09:31

Witam,

prywatnie używam zasilacza w wersji 100W i jestem zadowolony tylko, że obciążam go maksymalnie w 50% (ładowarka 50W). Sprawdzę jak się zachowo gdy obciąże go na 100%.

@grzech1978
mógłbyś napisać jaki masz dokładnie typ zasilacza?

Pozdrawiamy,
zespół modelecsp.pl

 
Posty: 1317
Dołączył(a): czwartek, 9 lutego 2012, 23:40
Lokalizacja: Warszawa

[In-Box] Zasilacze Fusion

Post przez Jazz » poniedziałek, 13 maja 2013, 10:08

No to spróbuj obciążyć 90 - 100 watt.
Muszę nagrać ten d¼więk :-)
Jazz

------------------------------------
=Symphony of Destruction=

SAB Goblin 700 / SAB Goblin 500 / MSH Mini Protos
Samoloty Multiplex

 
Posty: 28
Dołączył(a): niedziela, 10 lutego 2013, 20:12
Lokalizacja: .

[In-Box] Zasilacze Fusion

Post przez olek450 » poniedziałek, 13 maja 2013, 10:56

a ja polecam rewelacyjny zasilacz o mocy 203W z allegro za ułamek ceny tak "chwalonego" fusiona http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... ilacz+203W

Advertisement


Powrót do Osprzęt

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość